+31 (0) 20 668 4088
   info@novavakantiereizen.nl


Warschau

Heen:
Bevestig alle leeftijden van de kinderen op het moment van de reis:
Meer opties

Waardecheque


Boek nu, betaal met iDEAL, en
ontvang een kortingsvoucher
t.w.v. 25 euro

Vliegticket Warschau boeken


Feniks stad

Warschau staat bekend als ‘Feniks-stad’, omdat het een aantal keer met de grond gelijk is gemaakt, maar elke keer weer uit zijn as verrijst. Warschau is een moderne stad, dit is goed terug te zien in de moderne gebouwen. Leuke bezienswaardigheden in Warschau zijn het Praga park, Lazienki Paleis, Zygmunt’s monument of de botanische tuinen. Het Bialowieza National Park is het oudste park van Polen. Het symbool van het park is de wisent, hier is de grootste populatie van Europa te vinden.

De stad is opgedeeld in het nieuwe gedeelte (Nowe Miasto) en het oude gedeelte (Stare Miasto). Het centrale marktplein, Rynek Starego Miasta, heeft kleurrijke huizen en gezellige straatjes en steegjes waar je de geschiedenis van de stad goed kunt zien. Het herkenningspunt van Warschau is het Paleis van Cultuur en Wetenschap. Dit is een soort wolkenkrabber in Stalinistische stijl dat een beetje doet denken aan het Empire State Building. Ontdek de stad met de Warschau Tourist Card. Met deze kaart kunt u gebruik maken van het openbaar vervoer en toegang tot veel musea zijn gratis. Een andere manier om de stad te ontdekken is met een paard en wagen. Dit is een leuke en unieke manier om de stad te ontdekken. 

Winkelen en uitgaan in Warschau

Tegenover het Marszallkowski vindt u verschillende grote warenhuizen. In het winkelcentrum ‘Ulica Chmielna’ vindt u veel leuke boetiekjes. In het oude centrum vindt u gezellige marktjes, met Russische en Oekraïense kramen. In Praga zijn de meeste alternatieve winkels, kunstgalerijen, studio’s, theaters en nachtclubs te vinden. In het oude gedeelte van de stad vindt u veel leuke restaurants en cafés. Traditioneel eten zoals ‘Barszcz’, een soep van rode bieten of ‘Zurek’ komt u tegen in de restaurants. 

Proost met een wodka in een van de cafés en ga daarna door naar een discotheek. In de oude binnenstad zijn de meeste uitgaansgelegenheden. Op het marktplein zijn ook nog veel cafés en in de zomer vinden er concerten en evenementen plaats. 

Foto album Warschau