+31 (0) 20 668 4088
   info@novavakantiereizen.nl


San Francisco

Heen:
Bevestig alle leeftijden van de kinderen op het moment van de reis:
Meer opties

Waardecheque


Boek nu, betaal met iDEAL, en
ontvang een kortingsvoucher
t.w.v. 25 euro

Vliegticket San Francisco boeken

San Francisco Bay

San Francisco is gelegen aan een baai aan de grote oceaan en heeft een heerlijk klimaat. De stad werd genoemd naar de franciscaner pater Junipero Serra, die in 1776 een missiepost stichtte in dit gebied.
 
Immigratie brachten veel verschillende mensen uit alle uithoeken van de wereld. Zo waren er de vissers uit Italië, kruidenmeesters uit China en mensen van vele andere beroepen uit Europa, Rusland en Latijns-Amerika. Al deze verschillende nationaliteiten hebben unieke verscheidenheid en een tolerante woonplek gecreëerd en door de vele culturen die zich hier gevestigd hebben, heeft de stad zijn karakter gekregen, die ieder jaar vele bezoekers trekt. San Francisco, ooit hippie hoofdstad, is een smeltkroes van allerlei culturen en heeft één van de grootste chinatowns ter wereld.
 
San Francisco is een van de meest Europees aandoende steden van de States. De stad is gebouwd op verschillende heuvels en ligt ingeklemd tussen de stille Oceaan en de San Francisco Bay. De stad biedt veel historische bezienswaardigheden evenals moderne architectuur.

Bezienswaardigheden San Francisco 

Fisherman's Wharf heeft veel te bieden aan bezienswaardigheden en entertainment, er is oa. een Aquarium, wassenbeeldenmuseum en natuurlijk veel winkels, restaurants en terrasjes. Bij Pier 39 treft u de bekende zeeleeuwen aan of maak van hier uit een boottocht naar oa. Alcatraz of de Golden Gate Bridge. Omdat een bezoek aan Alcatraz, gevangenis eiland, erg populair is, is het raadzaam vooraf een tour/boottocht te reserveren. Het eiland is na het sluiten van de gevangenis in 1963, uitgeroepen tot National Park waar men met video's en audio-tours in indruk krijgt van het leven in deze gevangenis. Adembenemend is dit grote bouwwerk, de Golden Gate Brid met een lengte van 2,8 kilometer, u heeft een fantastisch uitzicht vanaf de brug op het National recreation Area, dat zich uitstrekt van San Mateo tot Marin County. Na een bouw van 4 jaar is de brug 'die niet gemaakt kon worden' geopend in 1937.
 
Op Russian Hill, één van de vele heuvels, treft u Lombard Street aan. Alleen het bovenste gedeelte lopend van Hyde Street tot Leavenworth Street is zo bochtig en natuurlijk eenrichtingsverkeer. Denkt u aan San Francisco, dan denkt u aan de Cable Cars. Voor ongeveer USD 3 dollar per persoon enkele reis kunt u al een ritje maken, oa. van Fisherman's Wharf door het centrum naar Union Square. Bekijk de stad vanaf Twin Peaks, één van de vele heuvels in de stad, voor het mooiste uitzicht. U zult zich in San Francisco geen moment vervelen. Kortom deze stad is zeker het bezoeken waard en om alles echt goed te kunnen zien en meemaken heb je toch zeker een kleine week nodig.

Foto album San Francisco


Voordelige vliegtickets

 Eenvoud: Wij tonen in 1 overzicht alle beschikbare vluchten
 Transparant: Geen verborgen kosten, geen verrassingen
 Flexibel: Ochtend, avond, middag vlucht? non-stop of met stop, vanaf Amsterdam, Brussel of Dusseldorf?
 Keuze: Honderden vliegtickets, van alle traditionele luchtvaartmaatschappijen
 Goedkoop: Door onze no-nonsense aanpak en inkoopkracht kunnen wij u scherpe vliegtickets tonen
 Goedkoop: De beste aanbiedingen van vluchten en hotels worden gecombineerd
 Vertrouwd: U kunt eenvoudig en vertrouwd middels iDEAL (gratis) of met creditkaart betalen (Master-Visa-American Express).