+31 (0) 20 668 4088
   info@novavakantiereizen.nl


Rome

Heen:
Bevestig alle leeftijden van de kinderen op het moment van de reis:
Meer opties

Waardecheque


Boek nu, betaal met iDEAL, en
ontvang een kortingsvoucher
t.w.v. 25 euro

Vliegticket Rome boeken


De Italiaanse hoofdstad, gebouwd op zeven heuvelen, heeft alles om uw stedenreis tot een unieke ervaring te maken, La Bella Roma!
 
Er is waarschijnlijk geen andere stad in de wereld, die tijdens een citytrip zoveel stijlen cultuurperiodes vertegenwoordigt als Rome. Het eten is voortreffelijk, het klimaat heerlijk en Rome heeft winkelstraten waar elke stad jaloers op kan zijn. En dan hebben we het nog niet eens over de wonderbare bezienswaardigheden gehad:
 
Het Colosseum en het Forum Romanum
Het Collosseum is het indrukwekkende amfitheater van het oude Rome dat meer dan 50.000 toeschouwers kon herbergen. Het Collosseum werd in het jaar 70-80 na Chr. Geopend, en het werd ongeveer 500 jaar lang gebruikt als arena.
 
De Sint Pieterskerk / Het Vaticaan
Het Vaticaan werd in 1929 gesticht als soevereine kerkstaat. Het staatje is met 4,4 km2 het kleinste staatje in de wereld. Er zijn ca. 800 inwoners, maar de macht van het staatje is een stuk groter dan haar areaal en inwonertal doet denken. Dit kleine staatje is één van de grootste attracties van de Italiaanse hoofdstad, die haar omringt.  
 
De Trevifontein
De mooie grote barokfontein Trevi ligt als het ware tussen kleine straatjes in geperst, en is de grootste fontein van Rome met een hoogte van 25 meter en een breedte van 19 meter.
 
Het Novonaplein
Een bezoek aan het Navonaplein is een bijzondere belevenis. Het plein volgt namelijk de plattegrond van het Stadion van Domitianus uit het jaar 86 na Chr, dat ruimte bood aan 30.000 toeschouwers.
 
Het Pantheon
Het Pantheon is een tempel die aan alle goden gewijd is, wat de naam ook letterlijk betekent in het Grieks. De tempel is gebouwd van 27-25 voor Chr, en herbouwd door Hadrianus in 125 na Chr. Zowel de vloer als het gebouw zijn nog orgineel, wat het tot één van de best bewaarde monumenten uit het oude Rome maakt.
 
In deze stad leven de eeuwen in harmonie naast elkaar voort, vooral tijdens stedentrips naar deze prachtige stad zult u dit ontdekken. Maar voor velen spreekt de geschiedenis van het bijna 1.000-jarige Romeinse Rijk wel het meest tot de verbeelding.

Foto album Rome


Voordelige vliegtickets

 Eenvoud: Wij tonen in 1 overzicht alle beschikbare vluchten
 Transparant: Geen verborgen kosten, geen verrassingen
 Flexibel: Ochtend, avond, middag vlucht? non-stop of met stop, vanaf Amsterdam, Brussel of Dusseldorf?
 Keuze: Honderden vliegtickets, van alle traditionele luchtvaartmaatschappijen
 Goedkoop: Door onze no-nonsense aanpak en inkoopkracht kunnen wij u scherpe vliegtickets tonen
 Goedkoop: De beste aanbiedingen van vluchten en hotels worden gecombineerd
 Vertrouwd: U kunt eenvoudig en vertrouwd middels iDEAL (gratis) of met creditkaart betalen (Master-Visa-American Express).