+31 (0) 20 668 4088
   info@novavakantiereizen.nl


Riga

Heen:
Bevestig alle leeftijden van de kinderen op het moment van de reis:
Meer opties

Waardecheque


Boek nu, betaal met iDEAL, en
ontvang een kortingsvoucher
t.w.v. 25 euro

Vliegticket Riga boeken


Culturele hoofdstad

Het prachtige Riga is de culturele hoofdstad van Europa. Door vele restauratieprojecten is Riga omgetoverd tot een van de meest aantrekkelijke steden in Europa. In Riga vindt u veel Jugendstil architectuur terug, u zult in Riga dan ook veel mooie chique gebouwen zien. Riga is een perfect land voor de cultuurliefhebbers. 

Bezoek het prachtige Kārņu iela, drie kerken in de Oude Stad, of het stadhuisplein waar de Tweede Wereldoorlog en de Sovjet-bezetting nog voelbaar is. De Dom, het grootste middeleeuwse godshuis van de Baltische landen, is ook zeker het bezoeken waard. Riga heeft ook veel mooie parken en pleinen zoals, Livu Laukums of het park langs de stadsgracht. De Petruskerk is de blikvanger in Riga, deze kunt u bezoeken want tegenwoordig is de kerk een museum. In Tērbatas iela vindt u het creatieve gedeelte van Riga. U komt excentrieke winkels, cafés, galerieën, bioscopen en theaters tegen. De Tērbatas iela, bevindt zich in het nieuwe stadsgedeelte. Breng een bezoekje aan de centrale markt, de Spīķeri, de televisietoren of het openluchtmuseum. Voor wat afwisseling kunt u een bezoekje brengen aan de Riga Zoo. Riga kan met zekerheid Letlands trots genoemd worden, het is een ware hoofdattractie.

Winkelen en eten in Riga

Winkelen kan in de hoofdstraat Briviba. De Brivibastraat loopt van het nieuwe centrum tot aan het oude gedeelte. Er zitten veel goedkope winkels in de straat. Bezoek Blow, dit is een outletwinkel die kleding verkoopt van luxe merken. Op de centrale markt van Riga vindt u vijf gigantische hallen vol met verse producten zoals groente, fruit, vlees en vis. Riga heeft een bruisend nachtleven, het centrum barst van de bars, cafés en discotheken. 

Uit eten gaan in Riga is niet duur. U kunt er voor de typische Letse keuken kiezen, of voor een restaurant met een internationale keuken. De Letse keuken is een boerenkeuken met veel invloeden van de Duitse, Russische, Poolse en Scandinavische keuken. Een echt typisch Letse specialiteit is biezpina serins, een ongerijpte, jonge kaas.  Kiselis is gebak, dit wordt als dessert gegeten. Drink naast je Letse specialiteit een Balzam (Lets kruidenlikeur) of een lokaal biertje zoals Aldaris, Livu of Sencu. 

Foto album Riga

 

Voordelige vliegtickets

 Eenvoud: Wij tonen in 1 overzicht alle beschikbare vluchten
 Transparant: Geen verborgen kosten, geen verrassingen
 Flexibel: Ochtend, avond, middag vlucht? non-stop of met stop, vanaf Amsterdam, Brussel of Dusseldorf?
 Keuze: Honderden vliegtickets, van alle traditionele luchtvaartmaatschappijen
 Goedkoop: Door onze no-nonsense aanpak en inkoopkracht kunnen wij u scherpe vliegtickets tonen
 Goedkoop: De beste aanbiedingen van vluchten en hotels worden gecombineerd
 Vertrouwd: U kunt eenvoudig en vertrouwd middels iDEAL (gratis) of met creditkaart betalen (Master-Visa-American Express).