+31 (0) 20 668 4088
   info@novavakantiereizen.nl


Praag

Heen:
Bevestig alle leeftijden van de kinderen op het moment van de reis:
Meer opties

Waardecheque


Boek nu, betaal met iDEAL, en
ontvang een kortingsvoucher
t.w.v. 25 euro

Vliegticket Praag boeken


De gouden stad

Praag behoort tot de mooiste steden van Europa en is een stedentrip meer dan waard. Als er één stad met recht de Gouden Stad genoemd mag worden, is dat Praag. Immers, de Tsjechische hoofdstad was ooit de zetel van goudmakers.
 
De stad heeft niet voor niets bijnamen als Zlatá Praha of Zlaté Mesto: "Gouden Praag" of "Gouden Stad". Praag heeft nauwelijks geleden onder verwoestende effecten van oorlog. Praag staat vol architecturale schatten en de oude binnenstad staat vol middeleeuwse huizen, paleizen, kerken, kastelen, en kathedralen. Het bekende Gouden Straatje wat u kunt bezoeken tijdens uw citytrip herinnert aan deze periode. Het "gouden" verleden van Praag is in meer opzichten bewaard gebleven. De stad bevat talloze monumenten uit vroegere tijden die het bezichtigen waard zijn. De Praagse Burcht domineert de stad, al in de 9e eeuw werd met de bouw van deze vesting begonnen wat goed te zien is tijdens uw stedentrip.

De architectuur van de stad kenmerkt zich door een mix van Romaans, Gotisch en Classisitische bouwstijlen. Ook heel oud is de brug over de Moldau, de Karelsbrug, nu een prachtige wandelpromenade, heerlijk om over te flaneren tijdens uw stedenreis. De stad wordt in tweeën gedeeld door de rivier de Moldau (Vlatava) en beiden oevers worden onder andere door de beroemde de Karlsbrug met elkaar verbonden.

Bezienswaardigheden Praag

Praag is de trotse bezitter van een aantal wonderschone pleinen, waarvan de Staromestka (Oude stadsplein) de bekendste is. De diverse wijken van Praag zoals Hradcany "Rots van de burcht", Staré Mesto "De oude stad" en Malá Strana "De smalle zijde" hebben door hun talloze smalle straatjes, stegen, trappen, winkeltjes en terrassen een geheel eigen en bijzonder gezellig karakter. Geniet tijdens uw citytrip van de indrukwekkende Joodse wijk met haar oude synagoge en begraafplaats in Praag.
 
Praag is ook een ware inspiratiebron voor artiesten. De stad heeft dan ook vele beroemde literaire figuren en componisten voortgebracht, zoals Franz Kafka en Antonin Dvorak. De culturele agenda van de stad is rijkelijk gevuld. In de vele muziekzalen, die meestal zijn ingericht in historische monumenten kunt u genieten van muziek, kunst, toneel, dans en opera.
 
Ook het Wenceslasplein is de moeite waard, zeker als u zich de Praagse lente van 1968 nog herinnert. Eén ding is zeker: Praag zal ongetwijfeld een enorme indruk op u maken tijdens uw stedenreis naar Praag.

Foto album Praag


Voordelige vliegtickets

 Eenvoud: Wij tonen in 1 overzicht alle beschikbare vluchten
 Transparant: Geen verborgen kosten, geen verrassingen
 Flexibel: Ochtend, avond, middag vlucht? non-stop of met stop, vanaf Amsterdam, Brussel of Dusseldorf?
 Keuze: Honderden vliegtickets, van alle traditionele luchtvaartmaatschappijen
 Goedkoop: Door onze no-nonsense aanpak en inkoopkracht kunnen wij u scherpe vliegtickets tonen
 Goedkoop: De beste aanbiedingen van vluchten en hotels worden gecombineerd
 Vertrouwd: U kunt eenvoudig en vertrouwd middels iDEAL (gratis) of met creditkaart betalen (Master-Visa-American Express).