+31 (0) 20 668 4088
   info@novavakantiereizen.nl


Oslo

Heen:
Bevestig alle leeftijden van de kinderen op het moment van de reis:
Meer opties

Waardecheque


Boek nu, betaal met iDEAL, en
ontvang een kortingsvoucher
t.w.v. 25 euro

Vliegticket Oslo boeken


Als je het over Oslo hebt, heb je het in de eerste plaats over de ligging, die is prachtig, namelijk aan het begin vanhet Oslofjord én omringt door beboste heuvels. De inwoners van Oslo zijn vriendelijk, gastvrij en er hangt een ontspannen sfeer. Veel van de bezienswaardigheden liggen op loopafstand.
 
De Karl Johans Gate is waarschijnlijk je eerste kennismaking met Oslo. De straat begint bij het centraal station en loopt door tot het Koninklijk Paleis. Langs de Karl Johans Gate vind je de bekende winkelketens, diverse horeca, straatmuzikanten.
Op een steenworp afstand van de Karl Johans Gate vind je diverse bezienswaardigheden en musea. Voorbeelden hiervan zijn de Nasjonalgalleriet, de Kathedraal van Oslo en Stortinget. Cultuurliefhebbers gaan naar één van de vele interessante musea of naar het Vigeland Park met vele beeldhouwwerken van de Noorse beeldhouwer Gustav Vigeland, je ziet er meer dan 200 beeldhouwwerken van naakte mensen die over elkaar heen kruipen, elkaar vertwijfeld aankijken, knuffelen, huilen, lachen... verder loop je zo door naar de haven. Hierkom je Aker Brygge , het Akershus Slott en het Stadhuis van Oslo tegen.

Verder is het Munch Museum een topper. In dit museum vind je het werk van een andere, Noorse grootheid: schilder Edvard Munch, z'n bekendste schilderij is De Schreeuw.

Moe van dat alles? Dan is het wellicht tijd voor een biertje. Je kunt terecht in de vele (toeristen)horeca aan en vlakbij de Karl Johans Gate Andere opties vind je inde chiquere winkelstraat Bogstadveien en in het hippe Grünerlokka, ook een aanrader, het gebied rond de haven, Aker Brygge, is gezellig en levendig met winkels, restaurants en leuke café's.

Foto album Oslo

 

Voordelige vliegtickets

 Eenvoud: Wij tonen in 1 overzicht alle beschikbare vluchten
 Transparant: Geen verborgen kosten, geen verrassingen
 Flexibel: Ochtend, avond, middag vlucht? non-stop of met stop, vanaf Amsterdam, Brussel of Dusseldorf?
 Keuze: Honderden vliegtickets, van alle traditionele luchtvaartmaatschappijen
 Goedkoop: Door onze no-nonsense aanpak en inkoopkracht kunnen wij u scherpe vliegtickets tonen
 Goedkoop: De beste aanbiedingen van vluchten en hotels worden gecombineerd
 Vertrouwd: U kunt eenvoudig en vertrouwd middels iDEAL (gratis) of met creditkaart betalen (Master-Visa-American Express).