+31 (0) 20 668 4088
   info@novavakantiereizen.nl


Lissabon

Heen:
Bevestig alle leeftijden van de kinderen op het moment van de reis:
Meer opties

Waardecheque


Boek nu, betaal met iDEAL, en
ontvang een kortingsvoucher
t.w.v. 25 euro

Vliegticket Lissabon boekenDe kleurrijke hoofdstad van Portugal heeft veel meer te bieden dan alleen een geweldig klimaat. Deze stad is gebouwd op zeven heuvels en is van een sprankelende schoonheid.
Lissabon – de witte stad – zou gesticht zijn door Odysseus. Dat is een legende, maar zeker is wel dat de Feniciërs al 1200 jaar v. Chr. op deze plek waren en het Alisubbo (heerlijke baai) noemden. In 1755 werd een groot deel van de stad verwoest door een aardbeving, maar in tien jaar tijd werd op de puinhopen een nieuwe stad gebouwd. In 1988 woedde er een grote brand in het kloppende hart van de stad, de Baixa. Daardoor is Lissabon nu een schitterende combinatie van oude en nieuwe architectuur.

Eén van de mooiste en interessantste trekpleisters tijdens een stedentrip in Lissabon is de Torre de Belem, tussen 1515 en 1521 gebouwd als fort dat de toegang tot de Taag moest verdedigen, de Portugese hoofdstad ligt niet alleen aan een prachtige baai – de brede monding van de Taag – maar is ook een heerlijke stad voor een korte citytrip.
U kunt tijdens uw Lissabon stedentrip ook met een kabeltreintje naar de Barrio Alto, waar artiesten en kunstenaars hun werk tonen. Een bezoek aan de oude stadswijken van Lissabon mag tijdens een stedenreis ook niet ontbreken. Zeker een bezoek waard is het Castelo de Sao Jorge, vanaf het kasteel heeft u een schitterend uitzicht over Lissabon en zijn omgeving. Genoeg te beleven tijdens uw citytrip naar Lissabon.


Lissabon is de stad van fadomuziek, azulejos, heerlijke lokale pasteitjes van Belém en natuurlijk van de waardige gele trams die nog trots dienst doen in de smalle, sfeervolle straatjes. Druk geklets in koffiehuisjes, het romantische Alfama en de typische Portugese keuken. Met de Lisboa Card krijgt u korting op de toegangsprijzen van belangrijkste musea, monumenten en andere bezienswaardigheden.

Foto album Lissabon


Voordelige vliegtickets

 Eenvoud: Wij tonen in 1 overzicht alle beschikbare vluchten
 Transparant: Geen verborgen kosten, geen verrassingen
 Flexibel: Ochtend, avond, middag vlucht? non-stop of met stop, vanaf Amsterdam, Brussel of Dusseldorf?
 Keuze: Honderden vliegtickets, van alle traditionele luchtvaartmaatschappijen
 Goedkoop: Door onze no-nonsense aanpak en inkoopkracht kunnen wij u scherpe vliegtickets tonen
 Goedkoop: De beste aanbiedingen van vluchten en hotels worden gecombineerd
 Vertrouwd: U kunt eenvoudig en vertrouwd middels iDEAL (gratis) of met creditkaart betalen (Master-Visa-American Express).