+31 (0) 20 668 4088
   info@novavakantiereizen.nl


Fes

Heen:
Bevestig alle leeftijden van de kinderen op het moment van de reis:
Meer opties

Waardecheque


Boek nu, betaal met iDEAL, en
ontvang een kortingsvoucher
t.w.v. 25 euro

Vliegticket Fes boeken


Koningsstad Fes

Fes werd gesticht in 790 door Moulay Idriss en is hiermee de oudste der koningssteden. Samen met Marrakech, Meknes en Rabat behoord Fes tot de vier koningssteden. Een citytrip met een koninklijk randje. Fes geldt als het religieuze middelpunt van Marokko. U vindt hier de middeleeuwse Medina; de Medersa (Islamitische religieuze universiteiten) welke u kunt bezoeken, evenals Bou Anania en Attarine, de Karouine moskee en de beroemde Nejjarine fontein. U kunt ook een bezoek brengen aan de souks en de nieuwe Medina en vergeet zeker de leerlooierswijk niet. Het is zeker een aanrader Fes te verkennen onder begeleiding van een gids. 

Bezienswaardigheden Fes

Naast de leerlooierij worden er ook ander ambachten in Fes gedaan, zoals het maken van mozaïek en keramiek. Er is ook een levendige koper-, goud- en zilverhandel. Fes heeft een vruchtbare omgeving met veel boeren die hun groenten en fruit verkopen in de stad. De Fes-al-Bali is een van de grootste autovrije zones ter wereld.  Volg een van de kleurroutes die door Fes lopen. Elke route heeft zijn eigen thema. In Fes zitten twee indrukwekkende musea: het Nejjarine museum of Wood Arts and Crafts en het Dar Batha Museum. Een aanrader is de Joodse Synagoge. De synagoge is wat moeilijk te vinden, maar met behulp van de lokale bevolking zo gevonden. 

Foto album Fes


Voordelige vliegtickets

 Eenvoud: Wij tonen in 1 overzicht alle beschikbare vluchten
 Transparant: Geen verborgen kosten, geen verrassingen
 Flexibel: Ochtend, avond, middag vlucht? non-stop of met stop, vanaf Amsterdam, Brussel of Dusseldorf?
 Keuze: Honderden vliegtickets, van alle traditionele luchtvaartmaatschappijen
 Goedkoop: Door onze no-nonsense aanpak en inkoopkracht kunnen wij u scherpe vliegtickets tonen
 Goedkoop: De beste aanbiedingen van vluchten en hotels worden gecombineerd
 Vertrouwd: U kunt eenvoudig en vertrouwd middels iDEAL (gratis) of met creditkaart betalen (Master-Visa-American Express).