+31 (0) 20 668 4088
   info@novavakantiereizen.nl


Dublin

Heen:
Bevestig alle leeftijden van de kinderen op het moment van de reis:
Meer opties

Waardecheque


Boek nu, betaal met iDEAL, en
ontvang een kortingsvoucher
t.w.v. 25 euro

Vliegticket Dublin boeken


Naar de pub gaan, een betere reden om Dublin te bezoeken is er niet.
Een prima oriëntatiepunt is de rivier de Liffey, die Dublin in noord en zuid verdeelt. Pal aan de Liffey voert de Viking Walk u bijvoorbeeld door het middeleeuwse stadscentrum aan de oevers van de Liffey. Aan de zuidkant, ligt Temple Bar, deze buurt, die uit een paar middeleeuwse straten bestaat, is het toeristische hart van de stad. Ook Dubliners komen er graag. En de reden daarvoor laat zich makkelijk raden: de goede pubs. Daarnaast zitten er diverse restaurants en boetiekjes. Ook vind je er het beroemde, bruggetje Ha'penny Bridge over de rivier de Liffey. Vroeger betaalde je voor het passeren van deze voetgangersbrug een halve penny, nu mag je er gratis overheen.

Het beroemdste boek van Dublin werd echter in de 9e eeuw door Schotse monniken geschreven. Dit "Book of Kells" kunt u in het Trinity College bewonderen: elke dag wordt een bladzijde omgeslagen, 340 dagen lang. Temple Bar is ook een goede startplaats voor een wandeling door het historische centrum van de stad. Struin bijvoorbeeld eens over de campus van Trinity College, de oudste universiteit van Ierland. Of ga er even naar binnen en neem een kijkje in de prachtige, klassieke bibliotheek.
 
De Writers Trail daarentegen getuigt van het literaire verleden van de stad, waar de bewoners trots op zijn. Jonathan Swift, James Joyce, Samuel Beckett, Sean O'Casey, Bernard Shaw: stuk voor stuk geboren en getogen Dubliners.
 
Een andere grote attractie: de Guinness Brouwerij. Het ommuurde complex is gigantisch groot; je wandelt er niet zomaar even omheen.
 
Want als je iets van Dublin en de Ieren wilt begrijpen, moet je toch echt in de pub wezen, proost.

Voordelige vliegtickets

 Eenvoud: Wij tonen in 1 overzicht alle beschikbare vluchten
 Transparant: Geen verborgen kosten, geen verrassingen
 Flexibel: Ochtend, avond, middag vlucht? non-stop of met stop, vanaf Amsterdam, Brussel of Dusseldorf?
 Keuze: Honderden vliegtickets, van alle traditionele luchtvaartmaatschappijen
 Goedkoop: Door onze no-nonsense aanpak en inkoopkracht kunnen wij u scherpe vliegtickets tonen
 Goedkoop: De beste aanbiedingen van vluchten en hotels worden gecombineerd
 Vertrouwd: U kunt eenvoudig en vertrouwd middels iDEAL (gratis) of met creditkaart betalen (Master-Visa-American Express).