+31 (0) 20 668 4088
   info@novavakantiereizen.nl


Cordoba

Heen:
Bevestig alle leeftijden van de kinderen op het moment van de reis:
Meer opties

Waardecheque


Boek nu, betaal met iDEAL, en
ontvang een kortingsvoucher
t.w.v. 25 euro

Vliegticket Cordoba boeken


Kalifaat Córdoba

Cordoba heeft een rijke geschiedenis en is vroeger door veel volken bewoond. Dit goed terug te vinden in de architectuur in de stad. Opgericht door de Romeinen en later een kalifaat, werd Cordoba bestuurd door een volger van de Islam. Tijdens deze periodes zijn er veel prachtige Islamitische bouwwerken gebouwd. Deze gebouwen geven een unieke sfeer aan Cordoba. In Cordoba vindt u Spaanse en Midden-Oosten invloeden. 

Bezienswaardigheden Cordoba

Zo kunt u niet om de Mezquita heen. Mezquita is Spaans voor moskee. In de afgelopen eeuwen is er veel verbouwd aan de moskee, er zijn veel verschillende bouwstijlen te herkennen. Wanneer u de moskee binnenstapt, zal u versteld staan. Een aanrader is een rondleiding met een gids door de Mezquita. Al Madinah al Zahra herbergt de ruïnes van een oude stad. De stad werd gebouwd in opdracht van een rijke kalief. De bouw duurde 40 jaar, maar werd in de 11e eeuw met de grond gelijk gemaakt door een aanval. Dit liet indrukwekkende ruïnes achter. Wanneer u Cordoba tijdens UwStedentrip op een ontspannen manier wilt ontdekken is er de hop on – hop off bus. De bus rijdt langs de mooiste bezienswaardigheden van Cordoba en stopt bij 17 haltes waar u in en uit kunt stappen. Het indrukwekkende paleis Alcázar de los Reyes Cristianos heeft prachtige tuinen met waterpartijen, waar je heerlijk tot rust kunt komen. Binnen in het paleis kunnen de Romeinse mozaïekwerken bewonderd worden. Op vrijdag kunt u gratis naar binnen en in de zomer worden er speciale water, licht- en geluidshows gegeven. 

Wilt u alle monumenten tijdens één tour zien? Dan is er een speciale tour die u langs alle hoogtepunten van de stad brengt. De synagoge, Alcázar de los Reyes Cristianos, de Joodse wijk en de Mezquita. Ontspan in het Arabische badhuis tijdens UwStedentrip en geniet van de prachtige zonsondergang vanaf de oude brug Puente Romano. 

Foto album Cordoba


Voordelige vliegtickets

 Eenvoud: Wij tonen in 1 overzicht alle beschikbare vluchten
 Transparant: Geen verborgen kosten, geen verrassingen
 Flexibel: Ochtend, avond, middag vlucht? non-stop of met stop, vanaf Amsterdam, Brussel of Dusseldorf?
 Keuze: Honderden vliegtickets, van alle traditionele luchtvaartmaatschappijen
 Goedkoop: Door onze no-nonsense aanpak en inkoopkracht kunnen wij u scherpe vliegtickets tonen
 Goedkoop: De beste aanbiedingen van vluchten en hotels worden gecombineerd
 Vertrouwd: U kunt eenvoudig en vertrouwd middels iDEAL (gratis) of met creditkaart betalen (Master-Visa-American Express).