+31 (0) 20 668 4088
   info@novavakantiereizen.nl


Cairo

Heen:
Bevestig alle leeftijden van de kinderen op het moment van de reis:
Meer opties

Waardecheque


Boek nu, betaal met iDEAL, en
ontvang een kortingsvoucher
t.w.v. 25 euro

Vliegticket Caïro boeken

Hoofdstad Egypte

Mystiek en spannend Caïro. Caïro ,in het Arabisch El-Kahira, is niet alleen de hoofdstad van Egypte, maar ook de grootste stad van de Arabische wereld en is met meer dan 16 miljoen inwoners de grootste stad van Afrika.

Zoveel mensen samen betekent uiteraard drukte en lawaai. Maar in Caïro maakt dit deel uit van het dagelijkse leven en eens je er even bent, merk je er niets meer van. Daarvoor heb je in feite ook de tijd niet, want een citytrip naar Caïro heeft zoveel te bieden, dat echt elke seconde goud waard is. 

Om te beginnen bevinden zich even buiten de stad de wereldberoemde piramiden van Gizeh, de indruk die deze magische bouwwerken nalaten is met geen woorden te beschrijven. Maar Caïro heeft meer te bieden dan alleen de piramiden. De stad is een opeenstapeling van oude tempels, Islamitische moskeeën, Koptische kerken, graftombes en heel wat prachtige gebouwen waar vandaag musea in ondergebracht zijn. Het Egyptisch Museum spant hier misschien wel de kroon. Hoezeer je het ook probeert, de meer dan honderdduizend historische Egyptische voorwerpen die zich hier bevinden kun je op één citytrip niet bekijken.

Bezienswaardigheden Caïro

Andere oudheden die u niet mag missen tijdens uw Caïro stedenreis, zoals een Romeins fort, kerken en een synagoge, vind je in de koptische wijk Kasr el-sham, ofwel Oud-Cairo. Iets verder weg ligt de oude hoofdstad Memphis met zijn dodenstad Sakkara. Andere hoogtepunten zijn de Mohammed Ali moskee, het islamitische museum en de oude bazaar. Vanaf de Caïro Tower, met zijn hoogte van 187 m, heb je een prachtig uitzicht over de stad. 

Shopping: de stad heeft ook heel wat te bieden voor shoppingfanaten. De gezellige drukte in de vele bazaars en aan kraampjes neemt je helemaal mee in de sfeer van onderhandelen en kopen tegen de beste prijs. Of je nu op zoek bent naar plaatselijke hebbedingetjes of naar trendy modeartikelen. De Khan el-Khalili bazaar is een must voor iedereen die opzoek is naar leuke souvenirs en andere frutsels. De bazaar is sinds de 14de eeuw vrijwel het zelfde van opzet gebleven en alles en iedereen wil wat aan je verkopen. Rond de bazaar vind je tal van cafeetjes waar je, zoals gebruikelijk in het midden-oosten, zoete koffie kunt drinken en een waterpijp roken. 

Zoals in de meeste metropolen valt ook in Caïro het leven ’s avonds niet stil. Integendeel, de stad komt nog meer dan anders tot leven. Je kunt er een van de vele cafés of koffiehuizen opzoeken, een dansje wagen in een van de hippe discotheken of genieten van een opera- of theatervoorstelling. Met een bootje over de Nijl varen en 's avonds het levendige nachtleven induiken. Deze dynamische Arabische metropool is 24 uur per dag in beweging.

Voordelige vliegtickets

 Eenvoud: Wij tonen in 1 overzicht alle beschikbare vluchten
 Transparant: Geen verborgen kosten, geen verrassingen
 Flexibel: Ochtend, avond, middag vlucht? non-stop of met stop, vanaf Amsterdam, Brussel of Dusseldorf?
 Keuze: Honderden vliegtickets, van alle traditionele luchtvaartmaatschappijen
 Goedkoop: Door onze no-nonsense aanpak en inkoopkracht kunnen wij u scherpe vliegtickets tonen
 Goedkoop: De beste aanbiedingen van vluchten en hotels worden gecombineerd
 Vertrouwd: U kunt eenvoudig en vertrouwd middels iDEAL (gratis) of met creditkaart betalen (Master-Visa-American Express).