+31 (0) 20 668 4088
   info@novavakantiereizen.nl


Athene

Heen:
Bevestig alle leeftijden van de kinderen op het moment van de reis:
Meer opties

Waardecheque


Boek nu, betaal met iDEAL, en
ontvang een kortingsvoucher
t.w.v. 25 euro

Vliegticket Athene boeken


Athene is één van de oudste steden ter wereld en wordt gezien als de bakermat van de westerse cultuur, bakermat van moderne beschavingen.
 
Geboortegrond van de democratie. Is er nog een verdere introductie nodig, Athene is echt een citytrip bestemming bij uitstek. Deze stad heeft enorm veel te bieden op het gebied van cultuur, gezelligheid en gastvrijheid. Overblijfselen uit de Griekse oudheid zijn onder andere de beroemde Acropolis met het Parthenon, gewijd aan de stadsgodin Athena. Het is duidelijk: Athene is een vat vol historie. Als je je ook maar een beetje interesseert in geschiedenis, moet je de Griekse hoofdstad zeker bezoeken. Door het hele oude centrum vind je overblijfselen van zuilengalerijen, antieke theaters en andere monumenten.
 
Onbetwiste eyecatcher tijdens uw stedenreis naar Athene is de Akropolis. Dit is een 156 meter hoge tafelberg met daarop ruïnes, vooral zuilengalerijen. De locaties van alle andere bezienswaardigheden worden aangeduid als noord, zuid, west of oost van de Akropolis. Aan de voet van de Akropolis, aan de noordkant, ligt de (toeristen)wijk Plaka.
 
Een andere aanrader: de Lykavittós heuvel, dit is de hoogste heuvel van de stad (277 meter hoog), het uitzicht is fantastisch.

Athene biedt vele musea waarvan het Nationaal Archeologisch museum een der bekendste ter wereld is. De Plaka is de stadskern van het oude, antieke Athene dat dateert uit de tijd van de Turkse overheersing. Enkele Byzantijnse kerkjes herinneren nog aan deze tijd. Terrasjes en eethuisjes zijn in voldoende mate aanwezig. 
 
Een leuke manier om een goede indruk van de stad te krijgen is door de markt aan het Monastiraki-plein te bezoeken waar je de Atheense hectiek van dichtbij meemaakt en de lekkerste olijven kan proeven. Wil je daarentegen echt shoppen, dan krijg je in Glyfada daar uitgebreid de gelegenheid toe. De hippe winkels dichtbij het strand zijn vooral bij de jonge, modieuze inwoners populair, maar let wel op de openingstijden, want 's middags houdt zelfs de moderne Griek een siësta.

Door het heerlijke klimaat is het levensritme hier sowieso anders. Geniet overdag dus gerust op het strand van de zon, want pas 's avonds komt de stad echt tot leven! Ga eerst naar de wijk Vlachika, waar je bij uitstek de Griekse keuken in zijn volle glorie kan ervaren, om daarna naar een traditionele Bouzoukia te gaan voor live optredens of één van de trendy discotheken of geniet van een overheerlijk ijskoud glaasje Ouzo.

Foto album Athene

stedentrip-athene stedentrip-athene stedentrip-athene stedentrip-athene stedentrip-athene stedentrip-athene

Voordelige vliegtickets

 Eenvoud: Wij tonen in 1 overzicht alle beschikbare vluchten
 Transparant: Geen verborgen kosten, geen verrassingen
 Flexibel: Ochtend, avond, middag vlucht? non-stop of met stop, vanaf Amsterdam, Brussel of Dusseldorf?
 Keuze: Honderden vliegtickets, van alle traditionele luchtvaartmaatschappijen
 Goedkoop: Door onze no-nonsense aanpak en inkoopkracht kunnen wij u scherpe vliegtickets tonen
 Goedkoop: De beste aanbiedingen van vluchten en hotels worden gecombineerd
 Vertrouwd: U kunt eenvoudig en vertrouwd middels iDEAL (gratis) of met creditkaart betalen (Master-Visa-American Express).