+31 (0) 20 668 4088
   info@novavakantiereizen.nl


Praktische reisinformatie

Praktische informatie over Nieuw-Zeeland


Talen: Engels & Maori
Hoofdstad: Wellington
Vliegvelden: Auckland (AKL), Christchurch (CHC) en Wellington (WLG)
Populaire steden: Auckland, Christchurch, Dunedin, Napier, Nelson, Queenstown, Rotorua, Wanaka en Wellington
De oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland zijn de Maori's, u vindt veel cultuur terug uit de Maori-tijd op Nieuw-Zeeland. 
Reist u minder dan 3 maanden in Nieuw-Zeeland? Dan is een visum voor Nieuw-Zeeland niet nodig. Gaat u langer naar Nieuw-Zeeland?Wanneer u langer naar Nieuw-Zeeland gaat voor bijvoorbeeld een langere reis (zoals backpacken) dan is een visum voor Nieuw-Zeeland verplicht. 

Voor meer avontuur en vrijheid kunt u het beste een auto huren in Nieuw-Zeeland. U kunt dan op uw eigen tempo reizen en stoppen wanneer u wilt. Er zijn genoeg mooie plekjes onderweg, waar u kunt stoppen om een heerlijke kopje koffie te drinken of gewoon te genieten van het uitzicht. 

Nieuw-Zeeland ligt op het Zuidelijke halfrond, dit betekend dat de seizoenen omgedraaid zijn. De lente valt in september tot oktober, de zomer van december tot januari, de herfst van maart tot mei en de winter van juni tot augustus. 

Ook in Nieuw-Zeeland hebben ze alarmnummers. Voor de politie, brandweer en ambulance belt u: 111. Heeft u pech onderweg, dan kunt u de wegenwacht (AA) bellen: 0800-500222

Reisduur
De reisduur staat bij elke reis rechts vermeldt in hele dagen, de aankomst en vertrekdagen zijn hierbij meegenomen. Houdt u hier rekening mee met betrekking tot uw reisverzekering. 

Afstanden/tijd
Nova Nieuw-Zeeland tracht in haar beschrijvingen (van onder andere de rondreizen) een zo duidelijk mogelijk beeld te schetsen met betrekking tot afstanden, tijden en routes. Hieraan kunnen echter wijzigingen onderhevig zijn. Houdt hierbij rekening met uw tijd- en reisschema.
Annulering
Het annuleren van uw reis is alleen mogelijk tijdens kantooruren, te weten van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.30 uur.
Bellen en WiFi
Vindt u het belangrijk om goed bereikbaar te zijn tijdens uw vakantie, dan is bellen met een Nieuw-Zeelandse simkaart een stuk voordeliger. Deze koopt u snel en goedkoop bij een winkel. Houdt er wel rekening mee dat in sommige gebieden van Nieuw-Zeeland geen bereik is. In Nieuw-Zeeland is de WiFi nog niet op alle plekken optimaal. In veel steden bevinden zich WiFi hotspots of in hotels en cafés. Hotels en cafés vragen vaak een kleine bijdrage voor het gebruik van de WiFi. In de grote steden bevinden zich ook veel internetcafés. 
Auto rijden in Nieuw-Zeeland
Om u goed op weg te sturen krijgt u hier een aantal tips over het auto rijden in Nieuw-Zeeland.
- In Nieuw-Zeeland wordt er aan de linkerkant van de weg gereden.
- Op de meeste snelwegen is de maximum snelheid 100 km p/u. In stedelijke gebieden is dit maximum 50km p/u.
- Onderschat de tijd niet die u op de weg bent in Nieuw-Zeeland. Op papier lijkt de route korter, maar de Nieuw-Zeelandse wegen zijn smaller dan u gewend bent, vaak heuvelachtig en de wegen variëren van snelwegen tot onverharde grindwegen. Zorg voor een goede nachtrust!
- Een aantal wegen in Nieuw-Zeeland hebben bruggen met een eenbaansweg. Let hierbij goed op de borden of dat u of uw tegenligger voorrang heeft. Minder vaart en kijk of er tegenliggers aankomen. 
- Op het platteland kunt u veel dieren op de weg tegenkomen. Wanneer u deze dieren tegenkomt, rem dan even af en u kunt het beste niet toeteren.
Verder zijn er veel verkeersregels hetzelfde als in Nederland. Zo mag u niet bellend rijden en u mag niet met alcohol op achter het stuur. 
Tijdverschil
In de winter is het tijdsverschil met Nieuw-Zeeland 12 uur (later). In de zomer is het tijdsverschil met Nieuw-Zeeland 10 uur (later). De tijdszone is namelijk omgedraaid, daarom is het tijdsverschil met Nieuw-Zeeland zo groot.  
Veiligheid
Nieuw-Zeeland is één van de veiligste landen in de wereld. Het is wel handig om rekening te houden met het weer, deze kan snel omslaan, vooral in de winter is dit het geval.
Diëten
Indien u een speciaal dieet heeft, dient u dit bij reservering door te geven. Nova Nieuw-Zeeland zal de luchtvaartmaatschappij en accommodatieverschaffer hierover informeren. Houd er echter rekening mee dat de invulling hieromtrent voor verantwoording is van de aanbieder van de dienst.
Aansprakelijkheid ten opzichte van objecten
De deelnemer dient het object naar beste weten en behoren te gebruiken en te onderhouden. De deelnemer is aansprakelijk voor alle verlies en/of schade aan het object en inventaris, ongeacht of deze schade en/of verlies het gevolg is van nalatigheid van hemzelf of derden.