+31 (0) 20 668 4088
   info@novavakantiereizen.nl


Spanje

Vakantie naar Spanje


Veelzijdig met hoofdletter V, dat kan een vakantie in Spanje zeker zijn! Natuurlijk kunt u in Spanje genieten van een heerlijke strandvakantie aan een van de costa’s. Maar dat is zeker niet het enige wat Spanje u tijdens een vakantie te bieden heeft. U kunt namelijk ook een stedentrip maken naar Barcelona of Madrid. Tevens kunt u kiezen voor een rondreis door het fantastische Andalusië of kiezen voor een culinaire rondreis waarbij u uitgebreid kennismaakt met de Spaanse keuken.

Een van de mooiste steden van Spanje is Sevilla. Deze stad heeft ontzettend veel geschiedenis en staat vol met historische gebouwen. Dit is tevens de grootste stad van de regio Andalusië en heeft het grootste historische centrum van Europa. Een van de bekendste gebouwen in het centrum van de stad is het Real Alcazar, oftewel het Koninklijk Paleis. In het jaar 913 werd de opdracht gegeven om een kasteel te bouwen op de plek waar nu Real Alcazar staat. Door de jaren heen werd het kasteel steeds uitgebreid en werd het een paleis. Later werd opdracht gegeven een nieuw paleis te bouwen wat nu het Real Alcazar is. Het paleis is waarschijnlijk het enige paleis ter wereld dat zo oud is en nog steeds gebruikt wordt door de koninklijke familie. De prachtige tuinen van het paleis worden zelfs gebruikt als set in de Game of Thrones series. Al met al is het Real Alcazar een prachtig paleis dat u gezien moet hebben. Ook de Kathedraal Maria de la Sede is zeker de moeite waard. Deze gotische kathedraal is zo’n 127 meter lang en 83 meter breed. Een enorme kathedraal die van binnen en buiten prachtig is om te zien. Naast de immens grote kerk staat de Giralda. Deze toren was vroeger een minaret en hoorde bij de toenmalige moskee dat later omgebouwd is tot de Kathedraal Maria de la Sede. Na de verovering van Sevilla in 1248 werd de toren door de christenen omgebouwd tot een klokkentoren. Een stad vol met geschiedenis en cultuur. Een stad die u gezien moet hebben.

Naast Sevilla is ook Barcelona een populaire stad binnen het toerisme. Hier staat de bekende kerk die nooit af lijkt te zijn. De Sagrada Familia is een bijzondere kerk die ontworpen is door de bekende architect Antoni Gaudi. Deze architect heeft tevens Parque Güell , Casa Batlló en Casa Vicens ontworpen. De bouw van deze indrukwekkende kerk is begonnen in 1882 en ze verwachten de kerk af te hebben in 2026. Na de dood van Antoni Gaudi is besloten om hem bij te zetten in zijn eigen ontworpen kerk.

De voetballiefhebbers kunnen hun geluk niet op in deze stad, want hier staat het stadion van een van de beste voetbalclubs in de wereld, Camp Nou van FC Barcelona. U kunt dit prachtige stadion bezoeken en als u wilt een voetbalwedstrijd bijwonen.

Spanje is meer dan Sevilla en Barcelona, alhoewel deze twee steden al erg indrukwekkend zijn. Spanje heeft veel verschillende soorten regio’s die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Neem nu bijvoorbeeld Cuevas de Drach. Dit zijn een aantal grotten met het grootste onderwatermeer van Europa. 50 kilometer gelegen van Barcelona vindt u Montserrat. Bekend van het prachtige klooster en de rotsformaties. Spanje heeft ook een aantal nationale parken waaronder Parque Natural de Doñana. Dit prachtige natuurgebied is te vinden in de streek Andalusië en herbergt vele diersoorten waaronder de Iberische Lynx.

Spanje is ook het land van de tapas! De kleine hapjes die in vrijwel elk restaurant zijn terug te vinden. Vaak worden deze hapjes gegeten in combinatie met een heerlijke sangria. Ook de siësta is een bekend fenomeen is Spanje. Tussen de middag stopt (bijna) iedereen met werk om te genieten van een welverdiende pauze. Deze pauze wordt meestal doorgebracht met de familie of vrienden en er wordt gelijk van de gelegenheid gebruik gemaakt om uitgebreid te lunchen. Er staat daar dan wel tegenover dat er doorgewerkt moet worden tot ’s avonds laat.

Spanje is het land van de tapas, siësta en de zon, maar het is zo veel meer dan dat. Cultuur en geschiedenis maar ook natuur zijn rijkelijk aanwezig in dit land. Boek daarom vandaag nog uw bijzondere reis naar het prachtige Spanje.


Praktische informatie

Vliegtijd: ca. 2 - 3 uur
Tijdsverschil: geen tijdsverschil
Taal: Catalaaans Spaans 
Valuta: Euro

Reserveer hier uw vakantie naar Spanje