+31 (0) 20 668 4088
   info@novavakantiereizen.nl


Kaapverdie

Vakantie naar Kaapverdië


De Kaapverdische eilanden zijn een prachtige tropische bestemming aan de westkust van Afrika. Omdat de zon altijd schijnt op Kaapverdië, is het voor de meeste mensen de perfecte winterzonbestemming. Kaapverdië bestaat uit totaal 9 eilandjes. Het vakantie eiland van de Kaapverdische eilanden is Sal. Het eiland is prachtig met zijn lange witte zandstranden en de perfecte weersomstandigheden voor kitesurfers. De stranden en het azuurblauwe water nodigen u uit. Ponta Preta en Ponta de Pareda zijn twee van de mooiste stranden op Sal. Santa Maria is het toeristische centrum van Sal. Het gezellige plaatsje heeft pastelkleurige huisjes, vele restaurants, bars en winkels waar lokale producten worden verkocht. Geniet op Sal van de mooie stranden, de zee en het grote aanbod aan watersportactiviteiten. 

Boavista, letterlijk ‘mooi zicht’, heeft de mooiste lange stranden van de Kaapverdische eilanden. Het eiland heeft een duinlandschap, waardoor sommige stranden afgelegen liggen. Naast de prachtige zandstranden heeft Boavista ook culturele bezienswaardigheden en zijn er duik, wind- en kite mogelijkheden. Op Boavista kunt u ook heerlijk wandelen. Boavista is de drie na grootste broedplek voor de Carettaschilpadden. Van juni tot oktober komen zij aan wal om hun eieren te leggen op het strand. 

Santiago is het grootste eiland van Kaapverdië. Op Santiago is veel te doen. Het eiland heeft de perfecte combinatie van stranden, bergachtige gebieden, historische bezienswaardigheden en een bruisend nachtleven in Prahia. Bij Tarrafal kan worden gedoken en gesnorkeld. São Vincente is een bruisende, boeiend en gezellig eiland. De havenstad Mindelo wordt de gezelligste stad van de Kaapverdische eilanden genoemd. Het eiland heeft ook een aantal historische gebouwen. U kunt heerlijk genieten van de mooie stranden, de zon en de zee. 

Fogo is een wandeleiland bij uitstek. Het eiland heeft een bijzonder karakter, vanwege de donkere lavarivieren. Op het eiland zijn veel koffie- en theeplantages en heeft een vruchtbare ondergrond. Een groen en bergachtig eiland met São Filipe als de bruisende hoofdstad. Met een gids maakt u een prachtige wandeling naar de krater van de Pico do Fogo vulkaan. Wandel door het prachtige Monte Velha, een van de grootste bossen in het gehele Kaapverdische archipel.

Het ruige landschap van Santo Antão is adembenemend. Het eiland heeft ravijnen, kloven, kliffen en vele bananen-cassaveplantages. Wandelaars kunnen op dit eiland naar hartenlust wandelen. Wandelt u liever niet? Neem dan de prachtige autoroute van Porto Novo naar Ribeira Grande. Het eiland is minder toeristisch, waardoor het nog een pure en authentieke bestemming is. São Nicolao heeft van alles wat. Droge vlaktes, groene heuvels, lange zandstranden en mooie dorpjes. São Nicolao is een wandeleiland met watersportmogelijkheden. Liefhebbers van sportvissen, vogelspotten, flora en fauna gaan een geweldige vakantie tegemoet op São Nicolao.

Op Maio kunt u heerlijk genieten van de zon, stranden en het relaxte leven. Huur een fiets en ga het eiland verkennen, een grote aanrader! Combineer Maio met Santiago. Eerst lekker actief op Santiago en daarna tot rust komen op Maio. Het kleine eiland Brava staat voor rust. Hier kunt u heerlijk genieten van de authentieke dorpjes, prachtige natuur en de idyllische sfeer. De natuur op Brava is adembenemend mooi. Het eiland wordt ook wel “bloemeneiland” genoemd. 

Praktische informatie

Vliegtijd: 6 uur
Tijdsverschil: 2 uur vroeger
Taal: Portugees
Valuta: Kaapverdische Escudo


Reserveer hier je vakantie naar Kaapverdië