+31 (0) 20 668 4088
   info@novavakantiereizen.nl


Italie

Vakantie naar Italië


Italië staat garant voor het juiste recept aan historie, kunst, geschiedenis, zon, strand en natuurlijk lekker eten! Tijdens de vakantie is Italië al door velen van ons bezocht, maar u kunt hier nog altijd iets nieuws ontdekken, reis daarvoor af naar Zuid-Italië. Ontdek hier het goede leven!

Als u aan Italië denkt, denkt u al snel aan Rome. Deze prachtige en historische stad herbergt een paar van de beroemdste gebouwen. Een van die gebouwen is het Colosseum. Dit amfitheater is gebouwd in de eerste eeuw na Christus door Flavische keizers. In de loop der jaren werden er spelen gehouden, zeeslagen geënsceneerd en heeft het gebouw diverse natuurrampen overleefd.

Ook een beroemd gebouw is het Pantheon dat oorspronkelijk in 27 v. Chr. is gebouwd en later in 125 n. Chr. is herbouwd. Het Pantheon in Rome is een van de bekendste in de hele wereld. Het typerende aan dit gebouw is dat het een rond gat heeft aan de bovenkant van het gebouw en als het regent stroomt het water gewoon naar binnen. Het gebouw is tegenwoordig in gebruik als rooms-katholieke basiliek en is gewijd aan de Heilige Maria.

In heel Rome staan veel fonteinen, maar een van de bekendste is toch wel de Trevifontein. Deze fontein ligt aan het Piazza di Trevi en heeft een hoogte van zo’n 26 meter en is 22 meter breed. Er gaan verschillende mythes de ronde over de fontein en een van die mythes is dat als u met uw rug naar de fontein toe staat en er twee munten in gooit met uw rechterhand, u weer terug zult keren naar Rome. Een andere mythe is, dat als u dit doet u de liefde van uw leven zult tegenkomen in de stad.

 

Italië is natuurlijk meer dan alleen Rome. Het land heeft prachtige steden, een rijke geschiedenis en heerlijk eten. Neem nu bijvoorbeeld de stad Napels. In deze stad is ooit de Pizza Margherita uitgevonden, maar de stad staat ook bekend om de vulkaan de Vesuvius die er vlak naast ligt. De vulkaan is in de loop der jaren al vele malen tot uitbarsting gekomen, maar een van de bekendste uitbarstingen was toch wel die in 79 n. Chr. De vulkaan verwoestte de nabijgelegen steden Pompeï en Herculaneum die werden bedolven onder meters hete lava en as. Deze plekken zijn tegenwoordig te bezichtigen en dit mag u zeker niet missen als u geïnteresseerd bent in de geschiedenis van deze regio.  

 

Italië kent ook prachtige natuur zoals bijvoorbeeld in het noorden bij het Gardameer. Dit meer is tevens erg populair bij toeristen. Ook Toscane wordt als een van de meest populaire regio’s gezien. Hier zijn onder andere de steden San Gimignano en Florence te vinden, maar ook de bekende stad Pisa met zijn gelijknamige toren van Pisa. Deze toren staat natuurlijk bekend om het feit dat deze scheef staan. Dit was echter nooit de intentie maar is in de loop der jaren scheef gaan staan. De toren is van 1990 tot 2001 gesloten geweest om er voor te zorgen dat het niet in zou storten. Experts hebben berekend dat de toren minstens drie eeuwen zou moeten overleven.

 

Italië is een divers land met voor ieder wat wils. Heerlijk eten, leuke mensen, prachtige cultuur en natuur. Dit moet u gezien hebben!

 Praktische informatie

Vliegtijd: ca. 2 uur
Tijdsverschil: 1 uur later
Taal: Italiaans
Valuta: Euro

 

Reserveer hier uw vakantie naar Italië