+31 (0) 20 668 4088
   info@novavakantiereizen.nl


Cuba

Vakantie naar Cuba


Breng een bezoek aan deze vrolijke vakantiebestemming! Tijdens een vakantie in Cuba maakt u kennis met een fascinerend land. Ga even terug naar de jaren ’50 met de vele koloniale gebouwen en de welbekende oldtimers. Ook kunt u hier lekker feesten in de stad of relaxen op het strand. Cuba heeft u het u allemaal te bieden!

Neem nu bijvoorbeeld Havana, de hoofdstad van het prachtige Cuba. Hier vindt u bijvoorbeeld het wereldberoemde Malecón. Deze kilometerslange boulevard loopt vanaf Castillo de la Punta tot aan Miramar. U vindt hier, net als in de rest van Cuba ook de bekende oude Chevrolets en Buicks. Veel mensen denken dat deze auto’s uit nostalgie gehouden worden, maar omdat de bevolking nogal arm is worden deze auto’s uit pure noodzaak bewaard.

Een van de bekendste pleinen van Cuba, Plaza de la Revolución, ligt ook in Havana. Op dit plein hield de voormalige president Fidel Castro zijn lange en passionele speeches. Ook vindt u hier het gebouw van het ministerie van Binnenlandse Zaken met op de muur een grote afbeelding van Ché Guevara. Ook mag u het Museo de la Revolución zeker niet missen. Dit museum dat is gevestigd in het oude Havana en hier wordt meer informatie gegeven over de Cubaanse presidenten. Er worden onder andere foto’s en documenten over de onafhankelijkheidsoorlogen getoond. Buiten het museum vindt u verschillende grond-lucht raketten, spionage vliegtuigen en andere voertuigen.

Wat ook zeker niet gemist mag worden is het Castillo del Morro. Dit fort staat aan de kust bij Santiago de Cuba. Vanaf deze plek heeft u een prachtig uitzicht over de baai. Vroeger werd het fort gebruikt als gevangenis voor politieke gevangenen maar tegenwoordig is het een museum waar het verhaal over de piraterij wordt verteld.

Natuurlijk staat Cuba ook bekend om de zon en waar kunt u daar beter van genieten dan in Varadero. Dit is de badplaats van Cuba en ligt op het schiereiland Hicasos. Varadero heeft zo’n 20 kilometer aan witte zandstranden en is daarom nog altijd erg geliefd onder de toeristen.Praktische informatie

Vliegtijd: 10 - 11 uur
Tijdsverschil: 6 uur vroeger
Taal: Spaans
Valuta: Peso


Algemene indruk
Cuba is een prachtig land. Een echte “Must See”, voor de reisliefhebber. Alle clichés zijn waar. Je waant je in de jaren 60. De authentieke auto’s zijn volop aanwezig. Cubaanse bevolking is arm, leeft op voedselbonnen. Winkels zijn er vrijwel niet ; in Cubaanse staatwinkels bijna niets te koop. Men heeft geen honger. Men leeft van ruilhandel, medische zorg en studeren is gratis. Prachtige natuur, Caribische stranden en geweldige oude steden met koloniale bebouwing zoals Havana en Trinidad. Overal muziek in de vorm van Salsa- bandjes – je waant je echt in de Bacardi- reclame. Invloeden van Fidel Castro en Che Guevarra overal zichtbaar. Eiland is groter dan men denkt, dus houdt rekening met transfertijden. Kortom : fantastische bestemming !!!

Welke plaatsen hebben we bezocht?

Varadero
Varadero ligt op het schiereiland. De stad heeft een lange hotelstrip met erg mooie witte stranden. Varadero bestaat uit een oorspronkelijk vissersdorp met klein centrum (1 lange straat) met souvenirmarktje, zeer beperkt aantal winkels, restaurants en bars. De bekendste bar is Calle 62. Varadero is zeer geschikt voor een strandvakantie in combinatie met het maken van leuke excursies. De transfertijd vanaf de luchthaven van Varadero is ca. 30 – 40 minuten.

Cienfiegos
Op de weg naar Cienfiegos zagen we vele groene landschappen, vol met suikerrietplantages. Je rijdt rechtstreeks vanuit het Caribische Varadero “het echte Cuba “ in. Cienfiegos is een koloniaal stadje met Franse invloeden direct gelegen aan de baai, waaraan een aantal werkelijk prachtig gerestaureerde pastelkleurige koloniale gebouwen liggen. Een bezoek aan het fort van Jagua is hier zeker de moeite waard.

Trinidad
Trinidad is een oude koloniale stad en staat op de UNESCO- werelderfgoed lijst. De tijd lijkt hier werkelijk te hebben stilgestaan. De straten van de gehele stad liggen vol met kinderkopjes en er staan veel oude auto’s in de straten! Geweldig oud centrum met Plaza Mayor, souvenirwinkels en marktje, restaurantjes, barretjes etc. Het plein met de kathedraal met de trappen ervoor doet een beetje denken aan de Spaanse trappen in Rome. ’s Avonds een geweldige stad waar de straten (vooral in het weekend) vol lopen met mensen, genietend van alle salsabandjes. Er zijn een aantal zeer bekende muziekhuizen zoals Casa de la Musica waar het werkelijk elke avond vol staat met mensen.

Havana
Fantastisch oude stad! Het oorspronkelijke centrum staat op de UNESCO- werelderfgoed lijst. Must see's in Havana: oude plein vol met oude auto’s met Capitool en koloniale gebouwen, sigarenfabriek, plein van de Revolutie, wereldberoemde Tropicana show. Veel mooie restaurantjes en barretjes, overal salsa bandjes!

Pinar del Rio – streek Vinales (west Cuba)
Onderweg naar Pinar del Rio is het landschap vergeven van de tabaksplantages. De natuur is geweldig; werkelijk prachtig is de enorme vallei met rotsachtige bergen. In de vallei op de rotsen is er een bijzondere grote muurschildering met een leuke lunch mogelijkheid. De invloeden van de vroegere indianen zijn merkbaar; er is een prachtige indianengrot per boot te bezichtigen.Reserveer hier uw vakantie naar Cuba