+31 (0) 20 668 4088
   info@novavakantiereizen.nl


Canada

Vakantie naar Canada


Een zeer interessante vakantiebestemming in Noord-Amerika, zeker voor diegene die houden van de natuur! U vindt hier een grote verscheidenheid aan landschappen met vele wilde dieren. Daarnaast heeft Canada ook fantastische steden en knusse dorpjes die zeker te moeite waard zijn te bezoeken tijdens uw vakantie. Ook op recreatief gebied zijn er talloze mogelijkheden.

Een van de meest bekende bezienswaardigheden van Canada zijn toch wel de Niagarawatervallen. Met een rondvaartboot kunt u de watervallen van heel dichtbij bewonderen. Deze boot brengt u zo dicht mogelijk bij de watervallen, maar u kunt dit spektakel ook van de bovenkant bewonderen.

Aan de andere kant van het land vindt u Banff National Park. Dit park is het gehele jaar door populair bij toeristen. In de winter kunt u er terecht voor wintersport en in de zomer kunt u er raften, wandelen, klimmen en paardrijden.
Meer naar het westen ligt de stad Vancouver. Deze stad is tegenwoordig erg populair als stedentrip en is verdeeld in verschillende wijken met verschillende identiteiten wat de stad erg divers maakt. Mis de overtocht naar Granville Island niet! Op dit eiland vindt u een heerlijke food market en geweldige kunstwerken, straatartiesten en winkeltjes.

Als u onderweg bent in dit prachtige land mag u zeker niet Route 99 missen. Zoals Amerika Route 66 heeft, heeft Canada Route 99. Deze route loopt echter van noord naar zuid. Het is niet voor niets dat deze route als een van de mooiste van Canada wordt beschouwd. Route 99 brengt u namelijk langs adembenemende landschappen, prachtige rivieren, kliffen, beboste bergen en plekken waar de indianen hun roots hebben liggen.


Praktische informatie

Vliegtijd: 7 - 9 uur
Tijdsverschil: 6 - 9 uur vroeger
Taal: Engels en Frans
Valuta: Canadese dollar

Meer weten over Canada? Kijk dan op de website van UStravel (onderdeel van Nova Vakantiereizen).