+31 (0) 20 668 4088
   info@novavakantiereizen.nl


Andorra

Vakantie naar Andorra


In het oosten van de Pyreneeën vindt u het prachtige vorstendom Andorra. Andorra is een veelzijdig land. Wilt u lekker ontspannen? Ga dan naar een van de vele spa’s. Een weekje skiën? Ook dit is mogelijk wanneer u op vakantie naar Andorra gaat. Culturele uitstapjes kunt u tijdens uw vakantie naar Andorra ook maken. Wat dacht u van de ijzerroute, religieuze kunst of een van de museums bezoeken. In Andorra vindt u veel Romaanse invloeden van vroeger terug.

In de zomer kunt u heerlijk wandelen langs de kristalheldere bergmeren en de groene valleien. Het skigebied van Andorra is Grandvalira. U vindt daar maar liefst 65 bergtoppen met uitdagende pistes. De pistes zijn voor beginners en gevorderden. De temperatuur in Andorra ligt tussen die van Spanje en Frankrijk in. Het is er wat minder warm vanwege de ligging in de Pyreneeën. De gemiddelde temperatuur in de zomer ligt rond de 18 graden. In de lager gelegen gebieden kan het soms wel 25 graden worden. 

Populaire gebieden in Andorra zijn; Pas de la Casa, Grau Roig, Arcalis, Soldeu-El Tarter en Andorra la Vela. In Andorra la Vela zijn veel culturele bezienswaardigheden te vinden. De schilderachtige kerk Eglesia de Sant Esteve en de Casa de la Vall zijn voorbeelden van het culturele pracht en praal van Andorra. Pas de la Casa is een van de populairste wintersport oorden in Andorra. Pas de la Casa, Soldeu-El Tarter en Grau Roig zijn onderdeel van het skigebied Grandvalira.    


Praktische informatie
Vliegtijd: Niet bereikbaar per vliegtuig, alleen per auto. 
Tijdsverschil: Geen
Taal: Catalaans
Valuta: Euro