+31 (0) 20 668 4088
   info@novavakantiereizen.nl


St Petersburg

1Vlucht
2Hotel
Kamer 1
Kamer toevoegen

Waardecheque


Boek nu, betaal met iDEAL, en
ontvang een kortingsvoucher
t.w.v. 25 euro

Stedentrip St. PetersburgHet Venetië van het noorden, zo wordt St. Petersburg ook wel eens genoemd. De unieke architectuur van de stad kreeg vorm door Elizabeth en Katherina II. St. Petersburg is de stad als het gaat om kunst en literatuur. De stad heeft een groot aanbod aan prachtige bezienswaardigheden. 

Cultuur en St. Petersburg

De Hermitage is een van de grootste en indrukwekkendste kunst- en cultuurhistorische musea in de wereld. In het museum vindt u verzamelingen van de oudheid (Egypte), middeleeuwen en kunst van vroeger, uit Azië en de Russische cultuur. Er hangen ook een aantal prachtige schilderijen van Leonardo da Vinci en Rembrandt. De Opstandingskerk is geïnspireerd op de Basiliuskathetraal in Moskou. De buitenkant is voorzien van prachtig mozaïekwerk en natuurlijk de herkenbare ui-vormige torens. De Sint-Izaäkskathedraak, het Alexander Nevski-klooster, de kerk van de verlosser op het bloed en het zomerpaleis zijn andere indrukwekkende bezienswaardigheden van St. Petersburg. In de stad kunt u zich letterlijk onderdompelen in cultuur. Er zijn vele interessante musea, maar St. Petersburg staat ook bekend om het Russische ballet. Het russische ballet werd in St. Petersburg uitgevonden.

Winkelen kan op de lange winkelstraat Nevskij Prospect. Hier vindt u alle bekende winkelketens, maar ook designwinkels en traditionele winkels. De Nevskij Prospect is een belevenis op zich, trek zeker een middag hier voor uit. Relax na een middagje shoppen in een café-patisserie en geniet van een stukje taart met een warme drank. De Stolovaja bieden eten aan in buffetvorm, u vindt er typisch Russisch eten en het is er goedkoop. Hier eten de meeste Russen wanneer ze niet thuis eten. 

Cultuurliefhebbers zullen zich tijdens een stedentrip naar St. Petersburg absoluut niet vervelen. 

Foto album St. Petersburg

 

Voordelige stedentrips

 Uniek concept: Combineer zelf vlucht+hotel en bespaar tot 35%.
 Vrijheid: U bepaalt alles zelf door alle beschikbare hotels+vluchten te combineren
 Transparant: Geen verborgen kosten, onze kosten zijn helder en eerlijk
 Flexibel: Vele hotels, van gezellig familie hotel tot praktisch zakenhotel
 Keuze: Honderden vluchten, veelal exclusief onderhandeld
 Goedkoop: De beste aanbiedingen van vluchten en hotels worden gecombineerd
 Eenvoud: Maak eenvoudig uw selectie met het filter