+31 (0) 20 668 4088
   info@novavakantiereizen.nl


Tips

Citytrip tips Rome

TIP #1 Probeer niet te haasten


Rome is een grote stad en herbergt te veel bezienswaardigheden om tijdens één stedentrip te kunnen zien. U kunt beter een paar bezienswaardigheden aanstippen die u écht wilt zien en daar ook van genieten, dan gehaast de hele stad te bekijken. Op deze manier bent u meer onderweg dan dat u geniet van al het moois dat Rome te bieden heeft.
 
TIP #2 Ondergronds Rome
 
Rome is natuurlijk een groot openluchtmuseum, maar wist u dat er ook ondergronds enorm veel bezienswaardigheden te zien zijn? Door de rijke geschiedenis van Rome, is er door de eeuwen heen veel over elkaar heen gebouwd. Op veel plekken in de stad bestaat de mogelijkheid om een kijkje te nemen in de ondergrondse geschiedenis van de stad. Voor meer informatie kunt u hiervoor terecht bij de toeristeninformatiebureaus in de stad.
 
TIP#3 Neem een Romapas
 
De Romapas is voor iedereen aan te raden. Op vertoon hiervan kunt u 3 dagen gebruik maken van het openbaar vervoer. Daarnaast kunt u bij 2 topattracties gratis naar binnen en omzeilt u de (vaak ellenlange) wachtrijen. Bij veel hotels wordt de Romapas verkocht. Daarnaast wordt de pas natuurlijk ook aangeboden bij de toeristeninformatiebureaus en kunt u de pas vooraf online bestellen.
 
TIP #4 Omzeil de wachtrijen
 
Rome is een populaire stad. Toeristen vanuit de hele wereld bezoeken jaarlijks de stad. Bij veel attracties staan er dan ook vaak lange wachtrijen, zeker in het hoogseizoen. Er zijn verschillende manieren om de wachtrijen te omzeilen. Zo kunt u uw kaartjes voor de desbetreffende attracties vaak al van te voren, thuis, kopen. Hiermee bent u helaas niet volledig af van wachtrijen, immers staat er naast de wachtrij voor de kaartverkoop, ook een wachtrij voor de entree. Het scheelt in ieder geval één rij. Verder kunt u met een georganiseerde tour meegaan. U loopt dan onder begeleiding van een gids met een groep. Let er op dat u uw kaarten voor een tour alleen koopt bij een officieel bureau. Er staan veel verkopers op straat die tegen woekerprijzen valse kaarten verkopen.
 
TIP #5 Eten en drinken
 
In heel Italië is het gebruikelijk dat de prijzen die u moet betalen wanneer u op het terras zit, veel hoger liggen dan wanneer u het aan de bar besteld of het meeneemt. Bedenk dus van te voren goed dat de rekening hoger kan uitvallen dan u in gedachten had. Verder kan het in Rome 's zomers erg warm worden. Goed water drinken is dan uiteraard belangrijk. Verspreid over de hele stad zijn veel waterkranen waar drinkbaar water uit komt. Hier kunt u dus gemakkelijk uw flesje bijvullen