+31 (0) 20 668 4088
   info@novavakantiereizen.nl


Reisinformatie

Algemene reisinformatie Londen

Praktische informatie
Aantal inwoners:  +/- 2,6 miljoen 
Taal:  Italiaans
Valuta:   Euro 
Tijdsverschil:  Er is geen tijdsverschil met Nederland 
Netnummer land:  0039 
Netnummer stad:            06 
Alarmnummer:   112

Klimaat en beste reistijd
Rome kent een mediterraan klimaat met lange, droge zomers en korte winters. Tijdens de zomermaanden loopt de temperatuur geregeld op tot boven de 30 graden Celsius. In de winter is vorst een uitzondering. 

De beste reistijd voor Rome ligt van april tot juni en van september tot november. Tijdens deze periode zijn de temperaturen aangenaam en is het minder druk dan in de zomermaanden.

Luchthavens
Rome heeft twee vliegvelden. Luchthaven Fiumicino (FCO) en Ciampino (CIA). De eerstgenoemde is de grootste en belangrijkste luchthaven van de stad. Op Ciampino vliegen voornamelijk prijsvechters, waardoor deze luchthaven de laatste jaren steeds populairder is geworden. Vanuit Nederland kan er gevlogen worden vanaf Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven. De vlucht neemt ongeveer 1 uur en 45 minuten in beslag.

Airlines 
KLM 
Transavia 
Vueling
Ryanair
WizzAir
Easyjet
Alitalia

Toeristeninformatie 
Het VVV in Rome heet APT en bevindt zich op 10 minuten lopen vanaf het centraal station Rome Termini. Daarnaast zijn er in Rome verschillende informatiepunten in de vorm van een kiosk die zich allen in de buurt van toeristische attracties bevinden en te herkennen zijn aan de meestal groene kleur.

VVV-kantoor Rome

ATP Roma, Via Parigi 5
Telefoon: +39-06-3600-4399
www.turismoroma.it
Openingstijden: dagelijks van 09.00 tot .18.00