+31 (0) 20 668 4088
   info@novavakantiereizen.nl


3 dagen

3 dagen in Rome

La Bella Roma! De Italiaanse hoofdstad, gebouwd op zeven heuvelen, heeft alles om uw stedentrip tot een unieke ervaring te maken. Er is zoveel te zien in deze prachtige stad... Maar wat moet u nu bezoeken als u maar 3 dagen de tijd heeft. Wij hebben alvast een planning voor u gemaakt voor uw 3-daags bezoek aan Rome.
     
Dag 1: Vaticaanstad, Prati of Borgo
   
Ochtend: Vaticaanstad (op zondag gesloten)
Dit piepkleine staatje is het kleinste van de wereld. Het is geen echte wijk, maar een eigen land. Het staatshoofd van Vaticaanstad is op dit moment Paus Benedictus XVI. Deze soevereine staat heeft ongeveer 1000 inwoners. De Sint Pieter is de meest bekende bezienswaardigheid van het Vaticaan. Deze prachtige basiliek is gratis toegankelijk alleen staan er vaak erg lange wachtrijen. Beklim vooral de koepel van de immense kerk. De klim wordt beloond met een prachtig uitzicht op de stad en het enorme Sint-Pietersplein, waar de Paus altijd zijn toespraken houdt. Verder is er in de musea vooral veel kunst te bezichtigen. De Sixtijnse kapel is een must voor iedereen die van klassieke kunst houdt.

TIP: Als u optimaal wilt genieten van alle bezienswaardigheden raden wij aan om in het hoogseizoen (april-september) vroeg naar het Sint Pietersplein te gaan. De rijen zijn dan nog kort en bovendien is de temperatuur dan nog aangenaam.

TIP: Toegangsprijs voor Vaticaanse Musea is voor volwassenen €15. U kunt ook online alvast kaarten bestellen. Deze zijn echter iets duurder, maar met als voordeel dat u de wachtrij over kunt slaan.

Eind van de middag: Prati of Borgo
De wijk Prati ligt pal naast Vaticaanstad. Hier tref je nog het echte Rome en ontmoet je in plaats van de vele toeristen, de echte Romeinen. Ook kun je daar kennis maken met de Joods-Romeinse keuken, met als specialiteit de gefrituurde artisjok. Je eet er voor een habbekrats en kleine winkels verkopen er lokale producten. Het is een ideale wijk voor toeristen en zakenreizigers die willen verblijven in een veilige en schone buurt. Prati is erg welvarend wat goed terug te zien is aan de huizen, parken, winkels en restaurants. Piazza Risorgimento is een prachtig plein net voor de grens met Vaticaanstad. Loop vanaf daar richting de Tiber, door de Via Cola di Rienzo. Deze winkelstraat is rustiger, maar zeker niet minder aantrekkelijk. Links en rechts van deze straat zijn leuke restaurants te vinden en in de wijk zijn goede kleinschalige hotels te vinden.
 
’s Avonds: Trastavere
Een niet te missen wijk is Trastavere, volgens velen de leukste wijk van Rome. Het is de sfeer wat deze wijk zo leuk maakt. Het lijkt een soort dorp in een grote stad. Net name in de namiddag en avond is deze van oorsprong Joodse wijk erg gezellig, met een mix aan toeristen en locals die in de kleine nauwe straten genieten van een hapje en een drankje. Loop zeker even door dit Joodse gedeelte, waar je veel leuke authentieke restaurants en pittoreske pleinen te vinden zijn.
  
Dag 2: Pantheon, Trevi fontein en Campo di Fiori

Ochtend & Middag: Oude centrum
Het oude centrum van Rome (ook wel het Centro Storico) genoemd, mag u niet missen tijdens uw stedentrip in Rome. U vindt er niet alleen veel leuke pleinen en pittoreske straatjes, maar vooral ook veel bezienswaardigheden. Loop door een romantisch Mozaïek van ruïnes en treed in de voetsporen van Julius Caesar, Nero en Hadrianus en andere bekenden uit de klassieke oudheid.
Piazza NavonaHet Piazza Navona is één van de mooiste pleinen van Rome. Op het Piazza Navona bevinden zich 3 fonteinen: de Moor, de Fontana dei Fiumi en Neptunus. Een bezoek aan dit plein mag zeker niet ontbreken tijdens uw stedentrip in Rome.
 
Uitzicht op Pantheon
Het Pantheon is het grootste gebouw uit de oudheid dat in de stad Rome bewaard is gebleven. Het gebouw wordt gekenmerkt door zijn prachtige interieur maar ook zijn constructie en enorme omvang. Het is een van de weinige gebouwen waarbij men zowel heeft gelet op zowel de binnenkant als de buitenkant.
U vindt rondom het Pantheon veel toeristische straten met gezellige terrassen, ontelbare restaurants en ijssalons.

TIP: Ga voor het beste ijs naar ijssalon Il Gelato di San Crispino.

Trevi fontein
De 26 meter hoge Trevi-Fontein werd opeens wereldberoemd nadat deze decor had gestaan voor de film ‘La Dolce Vita’. Deze prachtige fontein ligt als het ware tussen kleine straatjes in geperst. Wie een muntje werpt in de fontein, en dit achterwaarts doet over de linkerschouder, zal volgens een legende ooit terugkeren naar deze prachtige stad.
Heel Rome is eigenlijk één groot openluchtmuseum, maar vind zijn hoogtepunt in het midden van de stad in het Forum Romanum en Palatijn. Deze plek mag u zeker niet missen tijdens uw stedentrip in Rome. Omdat het een redelijk groot gebied is, is het niet gek dat u niet weer waar u moet beginnen. Vanaf de top van de Capitool ziet u het Forum van bovenaf en krijg je een zeer goede indruk van het geheel!

De Palatijn is een groene en rustige plek. Vooral in de lente als er een zee van bloemen groeit is dit een van de mooiste plekken om de antieke Romeinse opgravingen te bewonderen.

Campo di Fiori
Campo de Fiori is uitermate geschikt om te winkelen en uit te gaan vanwege de vele marktkraampjes en leuke winkeltjes. De openluchtmarkt Campo de Fiori (bloemenveld) is het centrum op het Piazza Campo de Fiori, en ademt nog steeds de drukke zorgelose sfeer van middeleeuwen uit. Dit is altijd al het drukste gedeelte van Rome geweest. De paleizen en huizen op de achtergrond vormen een prachtig decor voor deze gezellige markt. Het is zeker niet de goedkoopste markt van Rome, maar de inwoners zijn bereid om wat meer te betalen om deze historische markt in leven te kunnen houden. Al de verse producten, de koppige en luidruchtige verkopers en levendigheid zijn typisch voor Italië en zeker een bezoek waard!

Hét symbool van Rome is natuurlijk het Colosseum: het mooiste en beroemdste amfitheater uit de Romeinse tijd. Het is en blijft een statisch monument, maar het blijft zeker een bezoek waard omdat het een typisch Romeinse uitstraling heeft. Met een beetje verbeelding zie je hier nog hoe er in de zesde eeuw voor een groot publiek door gladiatoren gestreden werd tegen de dood. In die tijd kwamen zo’n 50.000 mens hier telkens weer de bloederige taferelen aanschouwen.

TIP: In de zomer is het Colosseum elke dag tot 19.00 uur geopend!
 
Dag 3: Caracalla, Galleria Alberto Sordi en Villa Borghese 

Ochtend: Romeinse Baden
Badhuizen waren vroeger zeer belangrijk. Een Romeinse man deed ’s ochtends zijn zaken, at thuis of in de stad een hapje en spendeerde de rest van middag in het grote koele badhuis. Grote badhuizen waren er niet alleen voor de dagelijkse hygiëne, om te sporten of elkaar te ontmoeten, de badhuizen waren ook gymnasiums, bibliotheken, tuinen, kunstgalerijen, restaurants en zelfs bordelen. Eigenlijk een soort multifunctioneel ontspanningscentrum.
Breng daarom zeker een bezoek aan het grote thermencomplex van Caracalla. Ongeveer 1600 gasten konden hier tegelijk baden op een oppervlakten van ongeveer 11 hectare. Er waren verschillende baden, sauna’s en massageruimten. De prachtige ruïnes geven een goede indruk van hoe de thermen eruit gezien moeten hebben.

Middag: Winkelen in stijl
Galleria Alberto Sordi is een winkelparadijs in stijl. Deze gerenoveerde winkelgallerij in de Via del Corso is een bekend en vooraanstaand winkelcentrum en tevens ontmoetingsplaats voor veel Romenaren. Het wordt ook wel ‘de huiskamer van Rome’ genoemd. Er zijn talloze megawinkels, zoals een immense Zare, maar ook kleinere winkels en outlets, restaurants en bars.
 
Eind van de middag: Villa Borghese & Spaanse trappen
Bij Villa Borghese is een park waar je heerlijk kunt wandelen. Een kunt ook boot- of een fietstocht maken om even heerlijk te ontspannen. Voor de villa zelf moeten kaarten van tevoren gereserveerd worden, want het is er altijd erg druk.
Een stukje buiten het Park Villa Borghese ligt het plein Piazza di Spagna. Hierbij liggen de zogenaamde Spaanse Trappen. Dit is de plek waar Rome ’s avonds samen komt en de dag doorneemt met een flesje wijn. De trappen horen bij de Franse kerk Trinitá dei Monti.