+31 (0) 20 668 4088
   info@novavakantiereizen.nl


Rome

1Vlucht
2Hotel
Kamer 1
Kamer toevoegen

Waardecheque


Boek nu, betaal met iDEAL, en
ontvang een kortingsvoucher
t.w.v. 25 euro

Stedentrip Rome

La vita é bella

La Bella Roma! De Italiaanse hoofdstad, gebouwd op zeven heuvelen, heeft alles om uw stedenreis tot een unieke ervaring te maken.
 
Er is waarschijnlijk geen andere stad in de wereld, die tijdens een citytrip zoveel stijlen cultuurperiodes vertegenwoordigt als Rome. Het eten is voortreffelijk, het klimaat heerlijk en Rome heeft winkelstraten waar elke stad jaloers op kan zijn. En dan hebben we het nog niet eens over de wonderbare bezienswaardigheden gehad:

Bezienswaardigheden Rome 

De Sint Pieterskerk / Het Vaticaan
Het Vaticaan werd in 1929 gesticht als soevereine kerkstaat. Het staatje is met 4,4 km2 het kleinste staatje in de wereld. Er zijn ca. 800 inwoners, maar de macht van het staatje is een stuk groter dan haar areaal en inwonertal doet denken. Dit kleine staatje is één van de grootste attracties van de Italiaanse hoofdstad, die haar omringt.
 
Het Colosseum en het Forum Romanum
Het Collosseum is het indrukwekkende amfitheater van het oude Rome dat meer dan 50.000 toeschouwers kon herbergen. Het Collosseum werd in het jaar 70-80 na Chr. Geopend, en het werd ongeveer 500 jaar lang gebruikt als arena.
 
Het Pantheon
Het Pantheon is een tempel die aan alle goden gewijd is, wat de naam ook letterlijk betekent in het Grieks. De tempel is gebouwd van 27-25 voor Chr, en herbouwd door Hadrianus in 125 na Chr. Zowel de vloer als het gebouw zijn nog orgineel, wat het tot één van de best bewaarde monumenten uit het oude Rome maakt.
 
De Trevifontein
De mooie grote barokfontein Trevi ligt als het ware tussen kleine straatjes in geperst, en is de grootste fontein van Rome met een hoogte van 25 meter en een breedte van 19 meter.
 
Het Novonaplein
Een bezoek aan het Navonaplein is een bijzondere belevenis. Het plein volgt namelijk de plattegrond van het Stadion van Domitianus uit het jaar 86 na Chr, dat ruimte bood aan 30.000 toeschouwers.
  In deze stad leven de eeuwen in harmonie naast elkaar voort, vooral tijdens uw stedenreis naar deze prachtige stad zult u dit ontdekken. Maar voor velen spreekt de geschiedenis van het bijna 1.000-jarige Romeinse Rijk wel het meest tot de verbeelding.

Tickets voor attracties

Tijdens uw stedentrip in Rome de wachtrij bij de bezienswaardigheden ontlopen? Boek dan uw ticket vooraf, wel zo makkelijk!

Foto album Rome


Voordelige stedentrips

 Uniek concept: Combineer zelf vlucht+hotel en bespaar tot 35%.
 Vrijheid: U bepaalt alles zelf door alle beschikbare hotels+vluchten te combineren
 Transparant: Geen verborgen kosten, onze kosten zijn helder en eerlijk
 Flexibel: Vele hotels, van gezellig familie hotel tot praktisch zakenhotel
 Keuze: Honderden vluchten, veelal exclusief onderhandeld
 Goedkoop: De beste aanbiedingen van vluchten en hotels worden gecombineerd
 Eenvoud: Maak eenvoudig uw selectie met het filter