+31 (0) 20 668 4088
   info@novavakantiereizen.nl


Tips

City trip tips New York

 

Tip #1 Bezoek The New York Public Library


Bent u een echte boeken fan dan bent u in New York aan het goede adres! De Public Library in New York heeft namelijk een boekencollectie van 53 miljoen boeken! Genoeg leesmateriaal dus voor uw stedentrip in New York. Alleen de buitenkant van het gebouw is al prachtig om naar te kijken maar de binnenkant is ook heel erg indrukwekkend. Ga hier dus zeker even een kijkje nemen!

 

Tip #2 Bezoek Central Park

 

Als u even de drukte en hectiek van de stad wilt ontsnappen dan is het een goed idee om even naar Central Park te gaan. Dit grote park wat in het centrum van New York is gelegen biedt rust en ontspanning. U kunt hier een mooie wandeling maken en genieten van de vele bistro’s en andere restaurantjes. Ook zult u hier wel een aantal locaties herkennen van verschillende films zoals Home Alone.

 

Tip #3 Bezoek Ground Zero

 

Een van de dingen die u toch wel gezien moet hebben als u in New York bent geweest is Ground Zero. Deze aangrijpende plek is na vele jaar herbouwen een prachtig monument geworden. De twee plekken waar vroeger de Twin Towers stonden zijn nu twee grote vierkante bakken waar watervallen uit komen. Op de rand van het monument staan alle namen van de mensen die op die bewuste dag in september zijn omgekomen. Een erg indrukwekkende plek om gezien te hebben!