+31 (0) 20 668 4088
   info@novavakantiereizen.nl


Napels

1Vlucht
2Hotel
Kamer 1
Kamer toevoegen

Waardecheque


Boek nu, betaal met iDEAL, en
ontvang een kortingsvoucher
t.w.v. 25 euro

Stedentrip Napels


 

Eerst Napels zien en dan sterven. Zo luidt het bekende gezegde over deze bijzondere stad. Deze stad die ouder is dan Rome werd vroeger Neapolis genoemd oftewel nieuwe stad. Het is gelegen aan de kust van Italië en heeft ruim drie miljoen inwoners. Napels staat bekend om het bedenken van de pizza en om de sterke espresso, maar natuurlijk ook van de vulkaan de Vesuvius en de verwoesting die het heeft achtergelaten bij de toenmalige stad Pompeï en Herculaneum in 79 na Christus.

 

Bezienswaardigheden Napels

De cultuurliefhebbers zijn hier aan het goede adres want er zijn genoeg culturele bezienswaardigheden te zien in Napels. Neem nu als voorbeeld het prachtige Sant’Elmo kasteel dat goed te zien is door zijn hoge ligging op de Vomeroheuvel of de Dom van Napels. Een prachtige kathedraal die in de 13e eeuw is gebouwd. In de kathedraal ligt de beschermheilige van de stad Napels en dit wordt dan ook gezien als een van de grootste attracties in de kerk. Op het hoofdaltaar ligt namelijk een zilveren borstbeeld dat de schedel van Sint Januaris bevat. 

Bezoek naast de bekende bezienswaardigheden ook eens een voorstelling in het Teatro di San Carlo. In de ochtend zijn er af en toe voorstellingen waar u voor weinig geld terecht kunt. 

Maak een wandeling langs de boulevard en geniet van het zeezicht dat Napels heeft. 

Even iets anders dan de drukte van de stad? Maak dan een excursie naar het bekende Pompeï en zie met eigen ogen wat voor effect het uitbarsten van de Vesuvius heeft gehad op deze stad. U zult een indrukwekkend en bijzonder schouwspel aantreffen. U kunt zelfs de vulkaan in kwestie bezoeken. Aan de voet van de vulkaan is een parkeerplaats vanwaar u omhoog de berg op kunt lopen. Het pad loopt helemaal tot aan de krater en geeft u een prachtig uitzicht over de stad Napels en het geeft u een idee van hoe groot de krater eigenlijk is. 

Kortom, Napels is een geweldige stad die u gezien moet hebben!


Foto album Napels


stedentrip-barcelona-boeken stedentrip-barcelona-boeken 

 

Voordelige stedentrips

 Uniek concept: Combineer zelf vlucht+hotel en bespaar tot 35%.
 Vrijheid: U bepaalt alles zelf door alle beschikbare hotels+vluchten te combineren
 Transparant: Geen verborgen kosten, onze kosten zijn helder en eerlijk
 Flexibel: Vele hotels, van gezellig familie hotel tot praktisch zakenhotel
 Keuze: Honderden vluchten, veelal exclusief onderhandeld
 Goedkoop: De beste aanbiedingen van vluchten en hotels worden gecombineerd
 Eenvoud: Maak eenvoudig uw selectie met het filter