+31 (0) 20 668 4088
   info@novavakantiereizen.nl


3 dagen

3 dagen in Madrid

De Spaanse hoofdstad is gelegen in het hart van Spanje en is tevens de grootste stad van het land. Madrid biedt een perfecte mix van cultuur, heerlijk Spaans eten, en prima uitgaansgelegenheden. Om u alvast op weg te helpen bieden wij u wat mogelijkheden voor tijdens UwStedentrip naar Madrid.

 
Dag 1: Van pleinen tot paleis
 
UwStedentrip start op Puerta del Sol. Madrid kent veel pleinen maar dit plein ligt in het hart van de stad en staat bekend als een van de mooiste pleinen ter wereld. Veel grote wegen leiden naar dit plein en daardoor wordt dit ook wel gezien als het centrale plein van Madrid. Hier is het vrijwel dagelijks vol met mensen en elke zijstraat bevat vele winkels, restaurants en kleine barretjes waar u een kopje koffie kunt drinken.
 
Vanuit dit plein kunt u verder gaan in westelijke richting waarna u uitkomt op het Plaza Mayor. Dit plein lag vroeger buiten de stadsmuren van Madrid maar door de enorme groei van de stad ligt het er inmiddels middenin. Vroeger was dit het plein waar dagelijks markt werd gehouden. Tegenwoordig dient het vooral als ontmoetingsplek en lopen er dagelijks vele toeristen rond.
 
Iets verderop bevindt zich het Palacio Real. Dit is het officiële palies van de Spaanse koning. Het enorme gebouw dateert in de huidige vorm uit de 18e eeuw en wordt tegenwoordig enkel gebruikt voor officiële staatsaangelegenheden en staat verder open voor toeristen. De Spaanse koning woont  in het Palacio de la Zarzuela, elders in de stad. Net als bij veel andere paleizen vindt hier maandelijks de wisseling van de wacht plaa
ts. Elke eerste woensdag van de maand is deze ceremonie vrij bij te wonen.
 
Bezoekersinformatie:
Openingstijden: Maandag t/m zaterdag van 09.30 uur tot 17.00 uur en zondags van 09.00 uur tot 14.00 uur.
Entree: € 8,-  Op woensdag gratis te bezoeken voor EU-burgers
 
Vlak  naast het paleis staat de kathedraal van Almudena. Dit 19e-eeuws bouwwerk en bijbehorend museum is zeker een bezoek waard. Van binnen zijn vele christelijke muurschilderingen en glas-in-lood ramen te bewonderen. Echter is de kathedraal ondanks zijn enorme omvang, niet zo indrukwekkend als veel andere Europese kathedraals. 
 
Bezoekersinformatie:
Openingstijden: In de winter dagelijks geopend van 09.00 uur tot 21.00 uur en in de zomer van 10.00 uur tot 13.00 uur en van 18.00 uur tot 20.00 uur. Gesloten op zondag.
Entree: Gratis
 
Dineren in Madrid
Wanneer u in Madrid bent kunt u op elke hoek van de straat wel een goed restaurant vinden. Wel moet u rekening houden met het feit dat de restaurants hier ’s avonds pas rond 21.00 uur open gaan. Dit komt omdat men hier ’s middags warm eet en zich doorgaans in de avonduren beperkt tot het eten van een lichte maaltijd. Wanneer u toch eerder wilt eten kunt u het beste een tapasbar opzoeken. Die serveren vrijwel de hele dag kleine hapjes. Vaak is het zelfs zo dat wanneer u een drankje besteld, u er automatisch een tapa bij krijgt.

 
Dag 2: Stadspark en kabelbaan 
 
Dag twee van UwStedentrip kunt u beginnen met een tochtje over de stad. In Madrid is er namelijk een kabelbaan gebouwd die u een prachtig uitzicht geeft over de stad. De kabelbaan, Teleférico genaamd, begint iets ten noorden van het stadscentrum in de wijk Princesa en eindigt in het Casa de Campo, het grote park dat achter het koninklijk paleis ligt.
 
Als u voordat u de kabelbaan betreedt nog wat geschiedenis wilt bezichtigen, kunt u ook nog de Templo de Debod bezoeken. Dit gebouw is in de 2e eeuw voor Christus gebouwd en ligt vlak naast de entree van de kabelbaan. 
Wanneer u plaats heeft genomen in de kabelbaan ziet u in de verte al het park waar u straks weer voet op aarde gaat zetten. Dit enorme park wordt door velen gebruikt om te picknicken of lekker doorheen te wandelen. Met name in de zomermaanden worden er in de weekenden van alles georganiseerd. In het midden van het park bevindt zich een meertje waar u een bootje kunt huren om het park vanaf het water te aanschouwen. 
 
Bezoekersinformatie:
Openingstijden kabelbaan: april tot september dagelijks geopend van 11.00 uur tot 15.00 uur en van 17.00 uur tot zonsondergang. In de overige periode dagelijks geopend van 12.00 uur tot 15.00 uur en van 18.00 uur tot zonsondergang.
Entree: €2,50
Openingstijden Templo de Debod: Dagelijks geopend van 10.00 uur tot 14.00 uur en van 18.00 uur tot 20.00 uur.
Entree: €1,80
 
Spaanse traditie
Vanuit het park is het een paar metrostations reizen naar de enige stierenvechtersarena van Madrid, Las Ventas. In 1972 waren dit er nog meer dan twintig! Nog altijd vinden hier echte stierengevechten plaats, zij het minder dan vroeger. Van maart tot juni zijn er dagelijks gevechten en in de overige periode alleen nog op zondag. De arena wordt daarom tegenwoordig ook gebruikt voor vele andere evenementen en biedt plaats aan 25.000 mensen. De arena is doordat het een imposant bouwwerk is zeker een bezoekje waard. Dagelijks zijn er rondleidingen. Wilt u zelf een stierengevecht bijwonen dan kunt u tot 30 minuten voor aanvang een ticket kopen rondom de arena of online uw ticket kopen.
 
Bezoekersinformatie:
Openingstijden: Dagelijks geopend voor rondleiding. Afhankelijk van seizoen geopend voor stierengevechten
Entree: Rondleiding: Volwassenen €10,- kinderen tot 12 jaar €7,- Stierengevecht: Afhankelijk van plaats in stadion en beginnen bij €10,-
 
Uitgaan in Madrid
Madrid kent naast het grote aanbod restaurants , bars en discotheken ook heel veel traditionele flamencobars. Deze liggen verspreid over het hele centrum en bieden een kijkje in de nationale dans van Spanje. Wanneer u Spanje bezoekt moet u eigenlijk een dergelijke voorstelling bijwonen. De meeste flamencobars openen pas in de avonduren maar er zijn er ook een paar die in de namiddag al hun deuren openen. 
 
Nadat de voorstellingen voorbij zijn kunt u in de meeste gevallen in diezelfde bar blijven hangen. De sluitingstijden liggen doordeweeks meestal rond half drie in de nacht en in de weekenden soms zelfs pas om zes uur in de morgen.
 
Dag 3: Winkelen  
 
De laatste dag van UwStedentrip start op Plaza de Espana. Dit plein behoort net als Plaza Mayor tot een van de grotere pleinen van de stad. Rondom het plein staan enorme gebouwen die het aanzicht meer dan waard zijn. Hier kunt u even op gang komen om vervolgens de grootste winkelstraat van Madrid in te lopen, de Calle Gran Via. 
Deze straat is zeer breed aangelegd en is voorzien van een vierbaansweg. Aan weerszijden van de weg zijn talloze winkels te zien van alle grote en bekende merken. Als u  wat meer Spaanse invloeden in de mode wilt zien zal u zo nu en dan een zijstraatje moeten inslaan. De Calle de Preciados is daar een voorbeeld van. Deze weg is geheel autovrij en winkelt daardoor ook wat fijner.
 
Madrid beschikt natuurlijk ook over een winkelgebied waar alle duurdere merken zijn gevestigd. Daarvoor dient u de wijk Salamanca te bezoeken. De Calle de Jose Artega is net als de Gran Via een brede straat waar ook auto’s rijden. Hier zijn alle grote bekende modehuizen te vinden. Gelukkig zijn ook hier enkele meer betaalbare  modehuizen gevestigd. Wanneer u door al het winkelen honger heeft gekregen, bent u in Salamanca in de juiste wijk. Hier zijn vrijwel alle soorten restaurants te vinden. Van luxueus tot doodnormale tapasbarretjes. Let er wederom op dat de openingstijden van alle horeca in Spanje anders zijn dan in Nederland.
 
Santiago Bernabeú
In de namiddag kunt u vanuit Salamanca eenvoudig per metro naar een noordelijk gelegen district gaan. Hier ligt het voetbalstadion van Real Madrid, Estadio Santiago Bernabeú. Dit imposante bouwwerk, dat midden in de wijk ligt, biedt plaats aan meer dan 80.000 mensen. Wilt u een wedstrijd bezoeken dan kunt u dit het beste ver van te voren regelen, aangezien de club enorm populair is in heel Spanje. Wel kunt u een rondleiding van een half uur krijgen met een gids die u het stadion van binnen en buiten en van boven tot onder laat zien. Daarnaast wordt er een bezoek gebracht aan het bijgesloten museum van zowel de voetbalclub als de basketbalclub Real Madrid.
 
Bezoekersinformatie:
Openingstijden: Voor rondleidingen dagelijks geopend van 10.00 uur tot 19.30 uur. Gesloten op wedstrijddagen
Entree: Rondleiding met gids inclusief museum: Volwassenen €16,- kinderen tot 11 jaar €11,-