+31 (0) 20 668 4088
   info@novavakantiereizen.nl


Tips

Citytrips tips Londen


TIP #1: Ga lopen in plaats van met de metro
Het gebruik van de metro is in veel grote steden erg populair. Ook in Londen wordt er door zowel de Londenaren als toeristen volop gebruik van gemaakt. Erg gemakkelijk is het omdat u in een paar minuten aan de andere kant van de stad bent. Maak hier voor grote stukken dan ook zeker gebruik van. Onze tip is wel: probeer ook zoveel mogelijk rond te lopen tijdens UwStedentrip in Londen, omdat u dan veel meer van de omgeving ziet dan vanuit de ondergrondse metro. Gaat u bijvoorbeeld Covent Garden bezoeken? Stap dan niet uit op Covent Garden station, maar 1 of 2 stations ervoor, en ga de rest lopen!
 
TIP #2: Neem een Oyster Card
Gaat u veel gebruik maken van de metro, schaf dan een Oyster Card aan! Voor twee enkeltjes hoeft u dit niet te doen. Maar als u van plan bent veel met de metro te reizen, zal u dit zeker veel geld schelen! Download nu alvast de metromap van Londen
    
TIP #3: Zoek de kleine straatjes op
Probeer zoveel mogelijk de grote drukke steden te vermijden, en duik gewoon eens een zijstraatje in.
 
TIP #4: Verdiep u een klein beetje in de geschiedenis
Voordat u vertrekt, zou u zich een klein beetje moeten verdiepen in de geschiedenis van Londen. U zult dan beter begrijpen waarom dingen zijn zoals ze zijn, en dingen eruit zien zoals ze eruit zien.
 
TIP #5: Probeer ook te genieten
Hoewel u natuurlijk –vooral tijdens uw eerste bezoek- zoveel mogelijk van alle ‘belangrijke bezienswaardigheden’ wilt zien. Waak er wel voor dat u niet van toeristische attractie naar toeristische attractie gaat rennen, maar neem ook even de tijd om van het echte Londense leven te genieten.
  
TIP #6: Verken Londen per fiets
Een goede manier om Londen –in de zomermaanden- te verkennen is per fiets. Er zijn verschillende aanbieders die tours aanbieden in Londen. Omdat u op de fiets sneller bent dan lopend, zult u meer tijd over hebben om echt te kunnen genieten van de stad.
  
TIP #7: Ga kerstshoppen
Misschien een klein beetje afgezaagd, maar kerstshoppen in Londen is niet voor niets zo populair. Londen veranderd namelijk rond de kerst in één van de mooiste kerstetalages ter wereld. Lees meer over kersthoppen>>
 
TIP #8: Goedkope theatertickets
Als u in Londen bent, moet u eigenlijk naar het theater gaan. Het prijsniveau van de kaarten ligt ongeveer gelijk met die hier in Nederland: maar, in Londen kunt u op de dag zelf kaarten kopen voor de helft van de prijs! Op de Leicester Square bevind zich de last minute kassa van de Society of Londen Theater: TKTS. Elke dag staan hier op het bord de voorstellingen vermeld waarvan kaarten met korting te verkijgen zijn.