+31 (0) 20 668 4088
   info@novavakantiereizen.nl


3 dagen

3 dagen Londen

U heeft natuurlijk maar een paar dagen de tijd om Londen te ontdekken. Wij helpen u graag met het maken van uw planning, zodat u in elk geval niets zult missen tijdens uw stedentrip in Londen.

Dag 1: Southbank & Bankside Thames en London Eye

Ochtend
Om UwStedentrip goed te beginnen raden wij u aan om te starten met de Londen Eye, het beroemde grote reuzenrad (tevens het grootste reuzenrad ter wereld: 130 meter hoor). Vanuit hier heeft een fantastisch uitzicht over de hele stad, en dat kunt u maar alvast gezien hebben! Een ritje duurt ongeveer 30 minuten. TIP: De wachtrij voor de LondenEye kan vooral in de middag aardig oplopen. Koop daarom vooraf uw tickets.
Er zijn veel straatartiesten te vinden rondom Jubilee Gardens. Kijk er zeker even rond.

Langs de Theems loopt de Thames Walk. Dit hele gebied is verkeersvrij en loopt van Lambeth Bridge tot de Tower Bridge. U kunt hier prachtige foto’s maken. Dit hele kadegebied is een heerlijke bestemming voor een wandeling met uitzicht op de noordkade met de Big Ben, St. Pauls Cathedral en de Tower of Londen. Loop erna nog even rond in Southbank, via de Thames Walk. Tegenover de Millenium Bridge staat een oude energiecentrale: Tate Modern. Dit imposante gebouw werd verbouwd tot kunstmuseum en behoort nu tot de meest toonaangevende kunstmusea ter wereld. Of u nu wel of niet van kunst houdt: het museum is gratis toegankelijk, dus zeker de moeite waard om te bezoeken. Vanaf de 7e heeft u tevens een grandioos uitzicht over de Theems en Londen. Rust hier even uit in Café 7 voordat u verder gaat..

Een andere leuke attractie is de Borough Market. U vindt deze grote –deels overdekte- biologische markt op donderdag, vrijdag en zaterdag onder de spoorbrug van London Bridge Station. Openingstijden: donderdag 11:00 – 17:00, vrijdag 12:00 – 18:00 en zaterdag van 08:00 – 17:00
Indien u nog tijd over heeft: breng dan zeker een bezoek aan de London Dungeon. Deze bevindt zich direct naast het London Bridge Station en is een populaire attractie met enge ritjes en fascinerende toonstukken over de gruwelijkste stukjes geschiedenis van Londen.

De Tower Bridge is misschien wel één van de bekendste bruggen ter wereld. Er is ook een Tower Bridge Exhibition, waarbij uw de brug ogaat, het mechanisme kunt zien en bovenlangs kunt lopen.
 
Middag
Breng vanmiddag een bezoek aan het bekendste gebouw van Londen: de Tower of London. Het gebouw heeft door de jaren heen verschillende functies gehad: een paleis, gevangenis en zelfs een dierentuin. Tegenwoordig kunt u er kroonjuwelen bezichtigen. Er wordt om het half uur een gratis rondleiding gegeven door een Yeoman Warder. St. Paul’s Cathedral is met haar enorme koepel een opvallende verschijning in de city. In deze kathedraal zijn Charles en Diana getrouwd.

Avond
Rond uw eerste dag in Londen af met een onvergetelijke ervaring: een diner aan of op Theems. Dineren in een schitterende ambiance en heerlijke eten, met tevens een prachtig uitzicht over Londen. Zie http://www.visitlonden.nl/ voor informatie over restaurants en dinercruises. Wat u éigenlijk ook gedaan moet hebben, is een bezoek brengen aan het Londense Theater (indien u een musicalliefhebber bent dan). Populaire musicals die op dit moment draaien zijn Queens’ We Will Rock You, Michael Jackson’s Thriller, Mamma Mia, The Phantom of the Opera, Shrek en de Lion King.

Kaartje kopen?
Op de dag zelf zijn er vaak goedkope kaartjes beschikbaar aan de kassa’s van de verschillende theaters. 

Dag 2: Central Londen en Primrose Hall

Ochtend
Vandaag gaat u het toeristische centrum van Londen ontdekken. Dit is Central Londen – ofwel West End. Hier vindt u alle belangrijke winkelstraten zoals Oxford Street en Regent Street. Met name in het weekend is het hier ongelofelijk druk met vooral toeristen. Echte Londenaren zult u hier in elk geval weinig tegenkomen. West End is ook bekend vanwege de vele theaters waar grote en kleine musicals te zien zijn. The Strand heet de straat waarin de meeste theaters gevestigd zijn. Het is een levendige straat, met vooral veel taxi’s en dubbeldekker bussen, wat een leuke sfeer met zich meebrengt.

Ook niet te missen is Covent Garden. Convent Garden is tevens de thuisbasis van de oudste fruitmarkt van Londen, maar is tegenwoordig vooral een toeristenmarkt. Shop-a-holics kunnen zich hier prima vermaken! Geniet van alle straatartiesten -zoals jongleurs, levende standbeelden, goochelaars en toneelspelers- en verken de overdekte markt. Als het lekker weer is kunt u prima buiten zitten onder het genot van een borreltje.Aan de noordzijde van Covent Garden bevind zich een leuk winkelgebied, namelijk Seven Dials. Dit sfeervolle gebied bestaat uit 7 kleine straten die samen een winkelgebied vormen. De modieuze winkels, trendy restaurants en gezellige bars zijn hier 7 dagen per week geopend.

Zoals elke grote stad in de wereld heeft ook Londen haar eigen China Town. China Town is minder groot dan in andere grote internationale steden, maar zeker niet minder leuk. Uiteraard bent u voor heerlijk Chinees eten aan het goede adres. Niet teveel nadenken over de herkomst, maar gewoon genieten. Talloze kleine eethuisje maar ook Aziatische restaurants zijn er volop te vinden.

Ook voor uitgaan moet je in Central Londen zijn. Je vindt er overal pubs maar op alle dagen van de week m.u.v. zondag is het 's avonds feest in Soho. De straten in dit deel, bekend ook vanwege de rijkelijke homoscene, herbergen vele pubs, clubs en restaurants. Grote kans ook dat u een bekende popster of acteur tegen het lijf loopt in Soho.

Meer noordelijk vind je 2 relatief kleine wijken, Bloomsburry (vooral bekend vanwege het British Museum) en Fitzrovia. Dit gebied wordt voornamelijk gekenmerkt door een combinatie van wonen, hotels en één van de grootste attracties van Londen: het British Museum. Dit museum is zeker de moeite waard indien u geïnteresseerd bent in geschiedenis. U kunt hier beroemde toonstukken bewonderen zoals de 2000 jaar oude Lindow Mens, Egyptische farao’s en schatten van over de hele wereld. Het is gratis toegankelijk, maar alleen vanwege de architectuur al een bezoekje waard. Houd er rekening mee dat het vooral in de middag erg druk kan zijn.

Middag
Neem de metro naar Camden Town en verken de Camden Lock Market, waar u kleiding, juwelen, kunst en kunstnijverheid zult vinden. De markt is ideaal voor lunch, want er zijn allerlei kraampjes en winkeltjes waar gerechten van over de hele wereld te koop zijn. Loop van Camden naar Primrose Hill voor -een onverwacht- maar prachtig uitzicht over Londen. Een fijne plek voor een picknick of een borrel in één van de pubs in de buurt. Boven op de heuvel staat een bord met uitleg over wat er in de verte allemaal te zien is.

Avond
U bent in Engeland, dus een bezoek aan een echte Engelse Pub mag zeker niet ontbreken. Er zijn er diverse die ook typische Britse schotels serveren zoals fish-and-chips. The Fire Station en The Anchor & Hope, beide gelegen in Waterloo bieden een traditionele pubsfeer en een fantastische kaart.

Dag 3: Westminster, Brick Lane, Canary Wharf & Greenwich

Ochtend
Begin deze laatste dag met een ochtendje cultuur in de beroemde wijk Westminster. Londen wordt al vanaf de 11e eeuw bestuurd vanuit deze statige wijk. Het grootste deel staat dan ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. 

Maak een wandeling over Whitehall. De kantoren van het Britse Parlement liggen aan Whitehall evenals Downing Street. Deze straat is uit veiligheidsredenen niet toegankelijk voor publiek. Verderop in Whitehall vind je ook de Horse Guards, de officiële toegang tot de Koninklijke paleizen. Wachters te paard en staand, houden niets in het bijzonder in de gaten. Ze negeren vooral de vele toeristen. Het beroemde wisselen van de wacht is echter voor vele toeristen de belangrijkste reden om naar Buckingham Palace te gaan. Ook vindt u hier het Guards Museum en het Household Cavalry Museum. Whitehall gaat via Trafalgar Square over in The Mall. Deze elitaire straat mondt uit op Queen Victoria Memorial voor Buckingham Palace en doorkruist twee prachtige stadsparken: St. James's Park en Green Park. Tegen betaling kunt u drie ruimtes in de Koninklijke residentie bezoeken: het paleis, de Gallerij van de Koningin en de Koninklijke Stallen.

Lunch Brick Lane 
Neem de metro naar Brick Lane. De meer dan 50 Indiase restaurants langs deze straat zijn niet te missen.
 
Middag
Canary Wharf is de meest moderne wijk van Londen en wordt wel eens vergeleken met New York’ Manhattan. Canary Wharf Canary Wharf bestaat uit een groot aantal wolkenkrabbers die de functie van wonen en werken invullen. Veel bedrijven zijn hier enkele jaren gelegen naartoe verhuisd omdat een kantoor in de stad niet meer te betalen was. Neem zeker even een kijk in dit stuk nieuwe Londen. Via de speciaal aangelegde ‘Jubilee en DLR’ metro bent u er in no-time.

Wandel door Greenwich Park, het oudste Koninklijke park in Londen, voor een fantastisch uitzicht op de unieke gebouwen van Greenwich. Dit park diende dit jaar als Olympisch stadion, waar de ruiterevenementen hebben plaatsgevonden. Het Royal Observatory kunt u niet missen, want het ligt bovenaan de heuvel in Greenwich Park. Hier kunt u de grootste telescoop van Groot-Brittannië bewonderen, die met zijn 71 cm de op zes na grootste ter wereld is. Ook kunt u op de Prime Meridiaan staan, met één voet in het oostelijke en één voet in het westelijke halfrond!

Slenter daarna naar de Greenwich Market, waar u allerlei ongewone winkeltjes en kraampjes zult vinden in de keien straatjes. Bekijk bijvoorbeeld eens Compendia, een speelgoedwinkel vol bijzondere spelletjes waarvoor geen batterijen of elektriciteitssnoeren nodig zijn! En stap binnen bij Mr Humbug, een traditionele snoepwinkel vol glazen potten tot de rand toe gevuld met kleurrijk snoep en lekkernijen.

Laat de gezellige drukte van de markt achter u en bezoek één van de bijzonderste musea in Londen, The Fan Museum, met de mooiste verzameling waaiers ter wereld. Dit prachtige gerestaureerde huis werd in 1721 gebouwd en heeft een schitterende tuin in Japanse stijl die ideaal is om u te ontspannen aan het einde van een druk dagje Greenwich!