+31 (0) 20 668 4088
   info@novavakantiereizen.nl


Lissabon

1Vlucht
2Hotel
Kamer 1
Kamer toevoegen

Waardecheque


Boek nu, betaal met iDEAL, en
ontvang een kortingsvoucher
t.w.v. 25 euro

Stedentrip Lissabon


Prachtig Lissabon

De kleurrijke hoofdstad van Portugal heeft veel meer te bieden dan alleen een geweldig klimaat. Deze stad is gebouwd op zeven heuvels en is van een sprankelende schoonheid.
Lissabon – de witte stad – zou gesticht zijn door Odysseus. Dat is een legende, maar zeker is wel dat de Feniciërs al 1200 jaar v. Chr. op deze plek waren en het Alisubbo (heerlijke baai) noemden. In 1755 werd een groot deel van de stad verwoest door een aardbeving, maar in tien jaar tijd werd op de puinhopen een nieuwe stad gebouwd. In 1988 woedde er een grote brand in het kloppende hart van de stad, de Baixa. Daardoor is Lissabon nu een schitterende combinatie van oude en nieuwe architectuur.

Bezienswaardigheden Lissabon

Eén van de mooiste en interessantste trekpleisters tijdens een stedentrip in Lissabon is de Torre de Belem, tussen 1515 en 1521 gebouwd als fort dat de toegang tot de Taag moest verdedigen, de Portugese hoofdstad ligt niet alleen aan een prachtige baai – de brede monding van de Taag – maar is ook een heerlijke stad voor een korte citytrip.
U kunt tijdens uw Lissabon stedentrip ook met een kabeltreintje naar de Barrio Alto, waar artiesten en kunstenaars hun werk tonen. Een bezoek aan de oude stadswijken van Lissabon mag tijdens een stedenreis ook niet ontbreken. Zeker een bezoek waard is het Castelo de Sao Jorge, vanaf het kasteel heeft u een schitterend uitzicht over Lissabon en zijn omgeving. Genoeg te beleven tijdens uw citytrip naar Lissabon.
  Lissabon is de stad van fadomuziek, azulejos, heerlijke lokale pasteitjes van Belém en natuurlijk van de waardige gele trams die nog trots dienst doen in de smalle, sfeervolle straatjes. Druk geklets in koffiehuisjes, het romantische Alfama en de typische Portugese keuken. Met de Lisboa Card krijgt u korting op de toegangsprijzen van belangrijkste musea, monumenten en andere bezienswaardigheden.

Tickets voor de attracties

In Lissabon de wachtrij bij de bezienswaardigheden ontlopen? Boek dan vooraf uw ticket, wel zo makkelijk!

Foto album Lissabon


Voordelige stedentrips

 Uniek concept: Combineer zelf vlucht+hotel en bespaar tot 35%.
 Vrijheid: U bepaalt alles zelf door alle beschikbare hotels+vluchten te combineren
 Transparant: Geen verborgen kosten, onze kosten zijn helder en eerlijk
 Flexibel: Vele hotels, van gezellig familie hotel tot praktisch zakenhotel
 Keuze: Honderden vluchten, veelal exclusief onderhandeld
 Goedkoop: De beste aanbiedingen van vluchten en hotels worden gecombineerd
 Eenvoud: Maak eenvoudig uw selectie met het filter