+31 (0) 20 668 4088
   info@novavakantiereizen.nl


Dublin

1Vlucht
2Hotel
Kamer 1
Kamer toevoegen

Waardecheque


Boek nu, betaal met iDEAL, en
ontvang een kortingsvoucher
t.w.v. 25 euro

Stedentrip Dublin


Dublin en bier

Naar de pub gaan, een betere reden om Dublin te bezoeken is er niet.
Een prima oriëntatiepunt is de rivier de Liffey, die Dublin in noord en zuid verdeelt. Pal aan de Liffey voert de Viking Walk u bijvoorbeeld door het middeleeuwse stadscentrum aan de oevers van de Liffey. Aan de zuidkant, ligt Temple Bar, deze buurt, die uit een paar middeleeuwse straten bestaat, is het toeristische hart van de stad. Ook Dubliners komen er graag. En de reden daarvoor laat zich makkelijk raden: de goede pubs. Daarnaast zitten er diverse restaurants en boetiekjes. Ook vind je er het beroemde, bruggetje Ha'penny Bridge over de rivier de Liffey. Vroeger betaalde je voor het passeren van deze voetgangersbrug een halve penny, nu mag je er gratis overheen.

De Writers Trail daarentegen getuigt van het literaire verleden van de stad, waar de bewoners trots op zijn. Jonathan Swift, James Joyce, Samuel Beckett, Sean O'Casey, Bernard Shaw: stuk voor stuk geboren en getogen Dubliners. 

Dublin bezienswaardigheden

Het beroemdste boek van Dublin werd echter in de 9e eeuw door Schotse monniken geschreven. Dit "Book of Kells" kunt u in het Trinity College bewonderen: elke dag wordt een bladzijde omgeslagen, 340 dagen lang. Temple Bar is ook een goede startplaats voor een wandeling tijdens deze door het historische centrum van de stad. Struin bijvoorbeeld eens over de campus van Trinity College, de oudste universiteit van Ierland. Of ga er even naar binnen en neem een kijkje in de prachtige, klassieke bibliotheek.
 
Een andere grote attractie: de Guinness Brouwerij. Het ommuurde complex is gigantisch groot; je wandelt er niet zomaar even omheen. Want als je iets van Dublin en de Ieren wilt begrijpen tijdens deze citytrip dan moet je toch echt in de pub wezen.
 
Dublin stedenreis is ..... proost.

Foto album Dublin

Voordelige stedentrips

 Uniek concept: Combineer zelf vlucht+hotel en bespaar tot 35%.
 Vrijheid: U bepaalt alles zelf door alle beschikbare hotels+vluchten te combineren
 Transparant: Geen verborgen kosten, onze kosten zijn helder en eerlijk
 Flexibel: Vele hotels, van gezellig familie hotel tot praktisch zakenhotel
 Keuze: Honderden vluchten, veelal exclusief onderhandeld
 Goedkoop: De beste aanbiedingen van vluchten en hotels worden gecombineerd
 Eenvoud: Maak eenvoudig uw selectie met het filter