+31 (0) 20 668 4088
   info@novavakantiereizen.nl


Tips

Citytrip tips BarcelonaTIP#1 Neem een Barcelona Card
 
Zoals in veel grote Europese steden, heeft ook Barcelona haar eigen Barcelona Card. Met deze pas kunt u gratis gebruik maken van het openbaar vervoer, zijn vele musea gratis of tegen gereduceerd tarief te bezoeken en krijgt u er een handige stadsmap bij. Het tarief dat wordt gerekend hangt af van de duur van gebruik. U kunt de Barcelona Card bij het bureau voor toerisme vinden. Ook bieden de meeste hotels de pas aan en kunt u van te voren online bestellen. Voor meer informatie kunt u de website bezoeken.
 
TIP#2 Bezoek een van de vele markten!
 
De bekendste en tevens grootste versmarkt van Spanje ligt in Barcelona. Mercat de la Boqueria bevindt zich halverwege de Ramblas en is ingericht met allerlei verschillende kraampjes. Van verse vis tot fruit en van kruiden tot Spaanse ham. U kunt hier ook vaak (gratis) dingen proeven. De markthal is dagelijks geopend en wordt druk bezocht. Het beste kunt u 's ochtends de markt bezoeken, dan zijn de producten nog het verst!
 
TIP #3 Bezoek de fonteinshow bij Montjuic
 
Wanneer u vanaf het Placa d'Espanya richting Montjuic loopt, vindt u aan weerszijden van de trappen fonteinen. Tussen mei en september, van donderdag tot en met zondag, wordt hier vanaf 20.00 uur ieder half uur een prachtige show gegeven. In de overige maanden wordt de show ook gegeven, maar dan alleen op vrijdag en zaterdag. De combinatie van de fontein met het licht is geweldig en een bezoek meer dan waard.
 
TIP #4 Evenementen in Barcelona
 
In Barcelona worden vele evenementen georganiseerd. Leuk om bij te wonen zijn bijvoorbeeld het Carnaval en de Dag van Catalonië, ook wel 'Diadia' genoemd. Op deze dag wordt herdacht dat de stad in handen van de toenmalige overheersers van Spanje viel. In de hele stad vinden concerten en ander entertainment plaats. Alles is wel vrij Catalaans en chauvinistisch getint, daar de Catalanen al jaren naar onafhankelijkheid streven en deze dag gebruiken om dat te uiten.
 
TIP #5 OV-app
 
Tegenwoordig heeft bijna iedereen smartphone en daar is slim op ingespeeld. Wanneer u in de appstore zoekt op TMB Barcelona, vindt u een gratis app die het openbaar vervoer volledig in kaart heeft gebracht. Heel handig wanneer u wilt weten waar u precies uit moet stappen, of welk vervoersmiddel het meest praktisch is om te gebruiken.