+31 (0) 20 668 4088
   info@novavakantiereizen.nl


Wenen

Kamer 1
Kamer toevoegen

Waardecheque


Boek nu, betaal met iDEAL, en
ontvang een kortingsvoucher
t.w.v. 25 euro

Hotel boeken Wenen


Romantisch Wenen

In Oostenrijk dansen Wenen en Romantiek innig, onverstoorbaar en aanbeden door een dankbaar publiek al eeuwenlang de Weense Wals. Het is dan ook begrijpelijk dat deze hoofdstad het podium vormt voor prachtige wereldberoemde composities.
 
"De schatkamer van de Monarchie", zo zou een korte karakteristiek van de Oostenrijkse hoofdstad kunnen luiden. Eeuwenlang hebben vorsten uit diverse dynastieën kunst verzameld. Al dat moois is nu in diverse musea zoals de Schatkamer van de Hofburg ondergebracht. Tegelijkertijd zorgden de vorsten er ook voor dat het uiterlijk van Wenen werd verfraaid met allerlei monumenten. Het bekendste is Paleis Schönbrunn en iedere rechtgeaarde Wenenliefhebber heeft daar door de vertrekken en door de tuinen van het paleis rondgedwaald. Wenen is de stad voor een onvergetelijke citytrip.

Bezienswaardigheden Wenen

Maar Wenen als stedenreis biedt méér. Schitterende monumentale pleinen en barokke gebouwen. Bekijk de stad vanuit een koets, boot of het bekende reuzenrad. Rond de Stephansdom in het centrum, op de Rathausplatz kun je ervaren wat dat inhoudt: elegance, gezelligheid, muziek en natuurlijk Kaffee mit Sachertorte.  De Kaiserstadt heeft nog meer verrassingen in petto: Wenen bij nacht is een sprookje! En dat illustreert des te meer hoe waar de tekst is van het lied van Rudolf von Sieczynski "Wien, Wien, nur du allein, soll stets die Stadt meiner Träume sein", het uitgaansleven, dat bestaat uit meer dan alleen de Weense opera; trendy cocktailbars en grote discotheken draaien mee met de beste van Europa.

Dit hoofdstedelijke erfgoed aan de oevers van de Donau is een waar geschenk van de levenskunsten. Oosterijk ademt met Wenen liefde voor het leven uit. De hoofdstad is dan ook perfect geschikt voor een romantische citytrip.

Foto album Wenen


Voordelige hotels

 Eenvoud: u kunt uw favoriete hotel via een grafische kaart, op wijk, op prijs of ster selecteren
 Transparant: All-in prijs, eerst getoonde prijs is de eindprijs, geen reserveringskosten
 Flexibel: vele hotels, van gezellig familie hotel tot praktisch zakenhotel
 Service: meeste hotels bieden gratis ontbijt
 Goedkoop: door onze inkoopkracht kunnen wij u scherpe prijzen aanbieden
 Vertrouwd: u kunt eenvoudig en vertrouwd middels iDEAL (gratis) of met creditkaart betalen.