+31 (0) 20 668 4088
   info@novavakantiereizen.nl


Venetie

Kamer 1
Kamer toevoegen

Waardecheque


Boek nu, betaal met iDEAL, en
ontvang een kortingsvoucher
t.w.v. 25 euro

Hotel boeken Venetië


Sprookjesstad

Sommigen noemen Venetië alleen nog maar een sprookje. Een beetje gelijk hebben ze toch wel. Amsterdam, Brugge, Sint Petersburg, Stockholm… Er zijn nogal wat steden die ook wel het Venetië van het Noorden genoemd worden. Maar er is natuurlijk maar één echt Venetië.
 
Het is natuurlijk al lang niet meer het belangrijkste handelsknooppunt tussen het oosten en het westen, maar al die contacten met verre volkeren hebben Venetië een rijke mengeling van stijlen en sferen gegeven. Venetie is een unieke stad voor een onvergetelijke stedenreis, Venetie is gebouwd op 120 eilanden. Er zijn meer dan 150 kanalen en 400 bruggen. Ze brengen je naar de mooiste pleinen, smalle steegjes en imposante bouwwerken.
 
Het centrum van Venetië is het San Marcoplein. Hier vind je de bekende Basiliek van San Marco. Elke dag weer staan er rijen met toeristen te wachten voor de kerk met de vijf witte koepels. Maar ook in de smalle en bochtige steegjes, waar vaak geen toerist te zien is.
 
Het Dogenpaleis is zeker niet het enige paleis van Venetië. Langs het Canal Grande, met vier kilometer het langste kanaal van de stad, staan verschillende paleizen. Tijdens een rondvaart door Venetië zie je ze allemaal. Net zoals de drie bruggen over het Canal Grande. Zeker de Rialtobrug, een oude stenen brug, kun je niet missen.

Bezienswaardigheden Venetië 

Rondlopen tijdens deze citytrip is eigenlijk al voldoende om door Venetië betoverd te raken. Maar ja, met al die kanaaltjes en kanalen die de stad doorkruisen, kunt u al snel de verleiding niet weerstaan om een tocht in een gondel te maken. Dat blijft natuurlijk een vast onderdeel van een bezoek aan de Dogenstad, een andere hotspot, naast de Basiliek van San Marco, is het Dogenpaleis. Hier woonden de Dogen, die Venetië tot de achttiende eeuw met ijzeren hand regeerden. Dan kunt u ook eens onder de overdekte 'Brug der Zuchten' door varen. Wist u overigens dat de scheepjes nog steeds gewoon als taxi gebruikt worden?
 
Wandelen door een sprookjesboek, echt in Venetië kan het (voordat het te laat is en de stad echt constant onderwater staat)

Foto album Venetië


Voordelige hotels

 Eenvoud: u kunt uw favoriete hotel via een grafische kaart, op wijk, op prijs of ster selecteren
 Transparant: All-in prijs, eerst getoonde prijs is de eindprijs, geen reserveringskosten
 Flexibel: vele hotels, van gezellig familie hotel tot praktisch zakenhotel
 Service: meeste hotels bieden gratis ontbijt
 Goedkoop: door onze inkoopkracht kunnen wij u scherpe prijzen aanbieden
 Vertrouwd: u kunt eenvoudig en vertrouwd middels iDEAL (gratis) of met creditkaart betalen.