+31 (0) 24 677 8750
   info@novavakantiereizen.nl


Oslo

Kamer 1
Kamer toevoegen

Waardecheque


Boek nu, betaal met iDEAL, en
ontvang een kortingsvoucher
t.w.v. 25 euro

Hotel boeken OsloAls je het over Oslo hebt, heb je het in de eerste plaats over de ligging, die is prachtig, namelijk aan het begin vanhet Oslofjord én omringt door beboste heuvels. De inwoners van Oslo zijn vriendelijk, gastvrij en er hangt een ontspannen sfeer. Veel van de bezienswaardigheden liggen op loopafstand.

Bezienswaardigheden Oslo 

De Karl Johans Gate is waarschijnlijk je eerste kennismaking met Oslo. De straat begint bij het centraal station en loopt door tot het Koninklijk Paleis. Langs de Karl Johans Gate vind je de bekende winkelketens, diverse horeca, straatmuzikanten.
Op een steenworp afstand van de Karl Johans Gate vind je diverse bezienswaardigheden en musea. Voorbeelden hiervan zijn de Nasjonalgalleriet, de Kathedraal van Oslo en Stortinget. Cultuurliefhebbers gaan naar één van de vele interessante musea of naar het Vigeland Park met vele beeldhouwwerken van de Noorse beeldhouwer Gustav Vigeland, je ziet er meer dan 200 beeldhouwwerken van naakte mensen die over elkaar heen kruipen, elkaar vertwijfeld aankijken, knuffelen, huilen, lachen... verder loop je zo door naar de haven. Hierkom je Aker Brygge , het Akershus Slott en het Stadhuis van Oslo tegen. Verder is het Munch Museum een topper. In dit museum vind je het werk van een andere, Noorse grootheid: schilder Edvard Munch, z'n bekendste schilderij is De Schreeuw.

Moe van dat alles? Dan is het wellicht tijd voor een biertje. Je kunt terecht in de vele (toeristen)horeca aan en vlakbij de Karl Johans Gate Andere opties vind je inde chiquere winkelstraat Bogstadveien en in het hippe Grünerlokka, ook een aanrader, het gebied rond de haven, Aker Brygge, is gezellig en levendig met winkels, restaurants en leuke café's.

Foto album Oslo

 

Voordelige hotels

 Eenvoud: u kunt uw favoriete hotel via een grafische kaart, op wijk, op prijs of ster selecteren
 Transparant: All-in prijs, eerst getoonde prijs is de eindprijs, geen reserveringskosten
 Flexibel: vele hotels, van gezellig familie hotel tot praktisch zakenhotel
 Service: meeste hotels bieden gratis ontbijt
 Goedkoop: door onze inkoopkracht kunnen wij u scherpe prijzen aanbieden
 Vertrouwd: u kunt eenvoudig en vertrouwd middels iDEAL (gratis) of met creditkaart betalen.