+31 (0) 20 668 4088
   info@novavakantiereizen.nl


Krakau

Kamer 1
Kamer toevoegen

Waardecheque


Boek nu, betaal met iDEAL, en
ontvang een kortingsvoucher
t.w.v. 25 euro

Hotel boeken Krakau


UNESCO werelderfgoed

Wat de naam misschien anders doet vermoeden, is Krakau absoluut geen grauwe stad. De stad staat bekend om zijn verhalen en mythen. Ga tijdens UwStedentrip op ontdekkingstocht door Krakau. De stad is geheel bespaard gebleven tijdens de Tweede Wereldoorlog waardoor alle historische schatten nog intact zijn. UNESCO heeft Krakau zelfs benoemd als een van de belangrijkste historische steden ter wereld. Het is de op één na grootste stad van Polen, mede dankzij de vele studenten die er wonen. De stad is in de laatste jaren aan het opbloeien en daarmee een geweldige plaats voor een citytrip. 

Bezienswaardigheden Krakau

Bezoek het Rynek Glówny Marktplein. Een van de grootste pleinen waar het altijd gezellig en sfeervol is. Er zijn leuke terrasjes, restaurants en u vindt er de Lakenhal. De Lakenhal staat symbool voor de rijke handelstraditie van de stad. Het plein is het middelpunt van Krakau en de beste manier om de lokale bevolking te leren kennen. De Mariakerk is prachtig om te zien. Het is een van de honderden kerken die Krakau rijk is. De Joodse wijk Kazimierz is een van de historische rijkdommen van Krakau. De buurt werd opgeknapt toen de film Schindler’s List er werd opgenomen. Het mooiste gedeelte van de wijk is de Szerokastraat. Hier vindt u de oude synagoge. 

Het stadspark Planty omringd de oude stad. Dat vroeger werd omringd door verdedigingsmuren en –grachten. De mythe rond de Wawelheuvel is een van de bekendste. Er leefde ooit een draak onder de Wawelheuvel. Een slimme schoenlapper versloeg de draak en mocht trouwen met de toenmalige Koning Krak. Vandaag de dag hangt er een ketting met botten (wellicht van de draak?) aan de poort. 

Ontdek alle mythen en sprookjes tijden een stedentrip naar Krakau. Ontdek het nationale gerecht Bigos of Podhale of ga op stap in een van de cafés rond het Grote Marktplein. 

Foto album Krakau


Voordelige hotels

 Eenvoud: u kunt uw favoriete hotel via een grafische kaart, op wijk, op prijs of ster selecteren
 Transparant: All-in prijs, eerst getoonde prijs is de eindprijs, geen reserveringskosten
 Flexibel: vele hotels, van gezellig familie hotel tot praktisch zakenhotel
 Service: meeste hotels bieden gratis ontbijt
 Goedkoop: door onze inkoopkracht kunnen wij u scherpe prijzen aanbieden
 Vertrouwd: u kunt eenvoudig en vertrouwd middels iDEAL (gratis) of met creditkaart betalen.