+31 (0) 20 668 4088
   info@novavakantiereizen.nl


Helsinki

Kamer 1
Kamer toevoegen

Waardecheque


Boek nu, betaal met iDEAL, en
ontvang een kortingsvoucher
t.w.v. 25 euro

Hotel boeken Helsinki


Noordelijkste stad

De meest noordelijke van alle Europese hoofdsteden, de schoonheid van Helsinki smelt hier samen met hightech vernieuwingen en mengt oude tradities in het nieuwe millenium.
 
Helsinki ligt prachtig gelegen in het zuiden van Finland aan de Baltische Zee. De stad is gemakkelijk bereikbaar met het vliegtuig vanaf Amsterdam.

Helsinki was tot het begin van de 19e eeuw een onbeduidend stadje. Toen de Russen Finland innamen werd besloten de hoofdstad van Turku naar Helsinki te verplaatsen en daarna is de stad in snel tempo gegroeid. De stad is niet enorm groot, de bezienswaardigheden liggen dicht bij elkaar. Het levendige Kauppatori marktplein bij de haven, de in rotsen uitgehouwen Temppeliaukio kerk, de Uspenski kathedraal, de Tuomiokirkko Dom en de sjieke winkelstraat Esplanadi zijn een aantal ingrediënten die tijdens uw stedenreis Helsinki niet mogen ontbreken. .

Centrum Helsinki

Helsinki is een groene oase aan zee met veel natuur, aan zee voel je de frisse bries en kun je genieten van de kleurige zeilboten en de zacht kabbelende golven. Helsinki verken je tijdens deze citytrip het beste te voet want de meeste bezienswaardigheden, architectuur, geschiedenis, bruisend stadsleven, stranden en parken liggen slechts op een steenworp afstand van elkaar. Het centrum van Helsinki ligt rond de haven Eteläsatama, en het klimaat is er vrij mild vergeleken met de rest van Finland. Een favoriet dagtripje voor de inwoners van Helsinki is het burchteneiland Suomenlinna, dat op zo'n 20 minuten varen van de haven ligt. Hier waan je je in één groot openluchtmuseum.

Met de Helsinki Card heeft u gratis toegang tot de populairste attracties en meer dan 50 musea, bovendien krijgt u er een handig boekje bij met informatie over de Finse hoofdstad en plattegronden
 
Culturele- en evenemententips vind je overal in de stad. De enerverende geschiedenis en het bruisende culturele leven met vele bijzondere hoogtepunten maken van Helsinki een buitengewoon attractieve bestemming voor je stedenreis naar Helsinki.

Foto album Helsinki

 

Voordelige hotels

 Eenvoud: u kunt uw favoriete hotel via een grafische kaart, op wijk, op prijs of ster selecteren
 Transparant: All-in prijs, eerst getoonde prijs is de eindprijs, geen reserveringskosten
 Flexibel: vele hotels, van gezellig familie hotel tot praktisch zakenhotel
 Service: meeste hotels bieden gratis ontbijt
 Goedkoop: door onze inkoopkracht kunnen wij u scherpe prijzen aanbieden
 Vertrouwd: u kunt eenvoudig en vertrouwd middels iDEAL (gratis) of met creditkaart betalen.