+31 (0) 20 668 4088
   info@novavakantiereizen.nl


Frankfurt

Kamer 1
Kamer toevoegen

Waardecheque


Boek nu, betaal met iDEAL, en
ontvang een kortingsvoucher
t.w.v. 25 euro

Hotel boeken Frankfurt

Mainhattan

Aan de oevers van de Main ligt Frankfurt am Main. De stad die ook wel bekend staat als ‘Mainhattan’ heeft een aantal grote wolkenkrabbers en is het financiële hart van Duitsland. Het centrum van Frankfurt heeft veel historische bezienswaardigheden en is pas gerenoveerd. De stad heeft veel musea met interessante collecties, verscheidene parken, bruisend studentenleven, goed openbaar vervoer, uitstekende restaurants en er is veel te doen in de avond. 

Liefhebbers van moderne architectuur kunnen hun hart ophalen in Frankfurt am Main. 

Bezienswaardigheden Frankfurt

Veel van de musea die Frankfurt heeft liggen aan de oevers van de Main. Aan de zuidzijde van de rivier ligt het Museumsufer (museumoever). Van de Eiserner Steg tot aan de Friedensbrücke vindt u zo’n 13 musea, zoals het Liebieghaus, het Deutsches Architekturmuseum, het Deutsches Filmmuseum, het Museum für Kommunikation, het Museum der Weitkulturen en het Museum für Angewandte Kunst. Er is dus volop keuze tijdens UwStedentrip. Het Museum für Moderne Kunst is een van de top musea in Frankfurt. Wanneer u wat meer geschiedenis wilt opsnuiven bezoek dan het Archäologische Museum, Historische Museum of het Jüdische Museum. 

Frankfurt is bekend om zijn handelsbeurzen, deze beurzen worden al sinds de middeleeuwen gehouden. Het grote beurzencomplex Messe Frankfurt is tegenwoordig het epicentrum van de beurzen en tentoonstellingen in Frankfurt. Jaarlijks wordt er in Frankfurt het Museumsuferfest gehouden. Drie dagen lang kunt u eind augustus genieten van kunst, muziek en dans. 

De Römerberg is het centrum van het oude stadsdeel. Breng een bezoekje aan het Rathaus Römer of de Sint-Nicolaaskerk. Alt-Sachsenhausen is hét uitgaansgebied van Frankfurt. Langs de hoofdstraat, Schweizer Strasse vindt u vele cafés en restaurants. Drink een lekkere appelwijn (cider) bij een traditionele Ebbelwei Kneipen. De Palmengarten is een groene oase in het centrum van Frankfurt. De tuin biedt ruimte aan meer dan 300 palmsoorten en andere tropische planten. U kunt rondlopen in het park of met een roeibootje over het meer varen. 

Frankfurt am Main is zeker geen saaie bestemming voor een citytrip. Liefhebbers van musea en moderne architectuur zullen versteld staan aan wat de stad te bieden heeft. 

Voordelige hotels

 Eenvoud: u kunt uw favoriete hotel via een grafische kaart, op wijk, op prijs of ster selecteren
 Transparant: All-in prijs, eerst getoonde prijs is de eindprijs, geen reserveringskosten
 Flexibel: vele hotels, van gezellig familie hotel tot praktisch zakenhotel
 Service: meeste hotels bieden gratis ontbijt
 Goedkoop: door onze inkoopkracht kunnen wij u scherpe prijzen aanbieden
 Vertrouwd: u kunt eenvoudig en vertrouwd middels iDEAL (gratis) of met creditkaart betalen.