Corona-voucher

Amsterdam 9 juni 2020

Beste Reisbureau Nova klant,

U ontvangt hierbij een corona-voucher, omdat uw reis is geannuleerd vanwege onvermijdbare en buitengewone omstandigheden door het coronavirus.

De voucher is door Reisbureau Nova (SGR deelnemer onder nummer 3042) op uw naam uitgeschreven en een vordering op naam van u op ons. Deze voucher is strikt persoonlijk en niet overdraagbaar aan een derde ,behalve aan SGR ingevolge artikel 8 van de garantieregeling SGR. Conform artikel 8 van de SGR-garantieregeling draagt u bij een eventueel faillissement uw rechten over aan SGR middels cessie en subrogatie

De SGR- garantieregeling is op deze voucher van toepassing. Deze garantieregeling én het corona-voucher besluit kunt u vinden op www.sgr.nl

Bij een eventueel faillissement dient u de voucher, een betalingsbewijs en de boekingsbevestiging te overleggen aan SGR.

De waarde van de voucher is gelijk aan uw ( aan) betaling op de geannuleerde reis.

De voucher is alleen te besteden bij ons en alleen voor een nieuwe te boeken reis bij de originele reisorganisator.
U kunt kiezen uit het gehele aanbod van de oorspronkelijke reisorganisatie waarbij uw reis is geannuleerd, het hoeft niet hetzelfde hotel of dezelfde bestemming te zijn. Wanneer de reissom van de nieuwe reis hoger uitvalt, brengen we u de meer kosten in rekening. Wanneer de nieuwe vakantie goedkoper is, betalen we u het verschil terug.

De geldigheid van de corona-voucher is maximaal 1 jaar na uitgifte. Uw nieuwe reis kan en mag op een later tijdstip aanvangen dan binnen een jaar.

Waarom een Corona-voucher?

Reisorganisaties hebben nu te maken met annuleringen op grote schaal, terwijl zij voor deze reizen vaak al betalingen hebben gedaan aan vliegtuigmaatschappijen, hotels, e.d. En er worden nu weinig tot geen boekingen meer gemaakt. Zo raken reisorganisaties snel door hun middelen heen. Als dit nog langer duurt, kunnen reisbedrijven niet meer aan hun verplichtingen voldoen en moeten financieel onvermogen aanvragen bij het garantiefonds SGR; en dan zouden ze failliet gaan. Daarom geven reisorganisaties in plaats van geld de Corona-voucher mét SGR-garantie uit. Zo blijft de organisatie bestaan en kunt u met het voucher later een nieuwe vakantie boeken.

Het corona-voucher is geldig tot een jaar na datum van uitgifte

U kunt uw nieuwe vakantie of vlucht boeken bij ons reisbureau, Beslist u alsnog geen gebruik te willen / kunnen maken van de voucher dan kunt u uiterlijk na een jaar ,en niet eerder dan 6 maanden, na uitgifte als nog de waarde van de voucher uitbetaald krijgen.

Onze leveranciers geven eveneens vouchers uit. De besteding van deze corona-voucher kan daarom worden beperkt tot leveranciers van de oorspronkelijk reis.

Veel luchtvaartmaatschappijen hebben de regeling dat er pas na 12 maanden een terugbetaling kan plaatsvinden. In dat geval moeten wij een voorbehoud maken en kan het zijn dat ook de originele reisorganisator pas na 12 maanden uw gehele oorspronkelijke reissom kan terug betalen.

Het spijt ons oprecht dat uw reis nu niet kan doorgaan. We hopen van harte dat u op deze manier later in het jaar of volgend jaar alsnog kunt genieten van een fijne en vooral ook zorgeloze vakantie.

Tot slot wensen wij u kracht & sterkte toe in de komende tijd maar bovenal een goede gezondheid.

Met vriendelijke groeten,
Reisbureau Nova